Урок 1 Мъж влиза под душа, тъкмо когато жена му

...
Урок 1 Мъж влиза под душа, тъкмо когато жена му
Коментари Харесай

Суровите уроци на бизнеса в забавни истории

Урок 1

 1

Мъж влиза под душа, таман когато жена му е излязла от ваната. На вратата се звъни. Жената се загръща с една забрадка и отива да види кой е. На прага е съседа Боб. Като я вижда разголена, Боб й споделя: „ Ще ти дам 800 $, в случай че си махнеш кърпата ". Жената отделила няколко секунди за размисъл и свалила кърпата си. Боб й дал 800 $ и си отишъл. Жената се загърнала още веднъж и се върнала в банята. „ Кой беше? " – попитал мъжът й. „ Боб. " – отвърнала тя. „ Прекрасно! " – споделил брачният партньор – „ А той загатна ли за 800-те $, които ми дължи? ".

Поуката в тази история – споделяйте с акционерите детайлностите по отношение на дадените заеми, другояче може да изпаднете в неловки обстановки.

 

Урок 2

 2
Свещеник качил монахиня на „ стоп ". Сядайки в колата, тя по този начин кръстосала крайници, че едното й бедро предизвикателно се заголило. Свещеникът едвам съумял да продължи пътя си без да избегне злополука. В един момент, ръката му леко докоснала крайници на монахинята. А тя: „ Отче, Вие знаете ли Псалом 129? " Свещеникът незабавно си отдръпнал ръката и почнал да се извинява: „ Извинете, сестро, плътта е слаба! ". Като стигнали до манастира, монахинята въздъхнала надълбоко и слязла от колата. Като отишъл в църквата, свещеникът разкрил Псалом 129. В него пишело: „ Продължи напред и търси, по-високо ще откриеш щастието ".

Поуката в тази история – в случай че вие не познавате добре своята работа, ще пропуснете доста положителни благоприятни условия за развиване.

 

Урок 3

 6

Търговски представител, секретарка и управител, отишли на обяд и разкрили вълшебната лампа. Потъркали я, появил се Вълшебният Дух и споделил: „ Ще извърша по едно предпочитание на всеки от вас! ". „ Аз съм първа! " – споделила секретарката и занареждала – „ Искам в този момент да се пренеса на Бахамите, да почивам, да не мисля за нищо! ". И завчас изчезнала. „ А в този момент съм аз, аз! " – засилил се комерсиалния представител – „ Искам на Хаваите, на плажа, разтривки, пина-колади, дами, постоянно благополучие! ". И липсващ на секундата. „ А в този момент е твой ред " – споделил Духът от лампата на мениджъра. „ А аз желая тия двамата незабавно да се върнат в офиса! " – поискал си той.

Поуката в тази история – постоянно оставяте шефа си да се изрича пръв.

 

Урок 4

 5

Орел стоял на върха на едно дърво и нищо не правел. Малкото зайче го видяло и го попитало: „ А може ли и аз по този начин да заставам, като тебе и нищо да не върша? ". „ Разбира се! ", отвърнал орелът. Зайчето седнало под дървото. Изневиделица се появила лисицата, хванала заека и го изяла.

Поуката в тази история – да стоиш без да правиш нищо можеш само, когато си доста, доста нависоко.

 

Урок 5

 4

Малка птичка летяла на юг, с цел да презимува. Но било толкоз студено, че тя замръзнала и паднала от небето в огромно поле. Докато лежала там, умирайки, една крава пристигнала наоколо и се изходила върху нея. Лежейки по този начин, в кравешкото лайно, птичката усетила, че й става топло. Добичето без да желае й избавило живота. Птичката се зарадвала, даже запяла от наслада. Притичващата наоколо лисица, дочула нейната ария, подушила с носа си дирята, намерила дребното пиле, измъкнала го от кравешкото „ одеяло " и го изяла.

Поуката в тази история – не всеки, който ви „ цапа " е ваш зложелател, не всеки, който ви избавя от „ гадостта " е ваш другар, когато ви е топло и уютно – по-добре си дръжте устата затворена.

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР