Ураганни ветрове и вълни с големината на цунами удариха бреговете

...
Ураганни ветрове и вълни с големината на цунами удариха бреговете
Коментари Харесай

Адска буря връхлетя Франция

Ураганни ветрове и талази с размера на цунами удариха крайбрежията на Бретан. Наводнени са крайбрежните улици. Вятърът тук-там доближава 130 км/ч. 

В елементи на Нормандия има спирания на транспортните връзки. Издаден е оранжев код за неприятно време. През нощта се чака температурите да се намалят, като тук-там няма да надвишават 15 градуса. 

Това обаче надалеч не е първият застрашителен вихър, връхлитащ Франция от началото на тази година. Само преди месец бурята " Моника " удари Южна Франция и лиши живота на петима души. 

Има починали, откакто колите им са попаднали в течение и са били отнесени от наводненията. Единият мъж е татко на четиричленно семейство, което се пробвало да премине с кола през наводнен мост над река Гардон в Дион. Съпругата му е избавена и откарана в болница, само че двете им деца на 4 и 13 години към момента са в неопределеност.

Бурята „ Моника “ донесе проливни дъждове, които провокираха наводнения и свлачище в Ница. Има издадени предизвестия и за лавини в Алпите, предава БТВ.

Южна Франция по-редовно става жертва на неочаквани стихии. През 2022 година 22 души починаха при бурни ветрове и наводнения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР