Ураганът Отис се засили от тропическа буря до опасен ураган

...
Ураганът Отис се засили от тропическа буря до опасен ураган
Коментари Харесай

Ураганът Отис се засилва до категория 5, приближава бреговете на Мексико

Ураганът Отис се ускори от тропическа стихия до рисков вихър от категория 5 за броени часове във вторник, когато се приближи до южното тихоокеанско крайбрежие на Мексико, където се предвиждаше да доближи покрай курорта Акапулко рано в сряда, причинявайки пагубни вреди.

Националният център за ураганите на Съединени американски щати заяви, че Отис има оптимални непрекъснати ветрове от 160 благи в час (260 км/ч) късно вечерта във вторник. Центърът му беше на към 55 благи (90 километра) юг-югоизток от Акапулко и се движеше на север-северозапад с 9 благи в час (15 км/ч).

Предупреждението за вихър беше в действие от Пунта Малдонадо до Сиуатанехо.

В Акапулко хората побърза да се прибере, когато дъждът стартира да обсипва курорта и ветровете се усилиха, прогонвайки туристите от плажа.

Правителството на щата Гереро съобщи, че приготвя 396 убежища в очакване фамилиите да бъдат прогонени от домовете си заради вреди от вятъра или придошли води. < p> Мексиканската войска и флот разположиха повече от 8000 бойци в региона със профилирано съоръжение, с цел да оказват помощ при спасяването. Властите затвориха пристанището на Акапулко, където има към 300 риболовен лодки.

Otis се очакваше да вали от пет до 10 инча (13 до 25 сантиметра) дъжд на Гереро, с допустимо най-вече 15 инча (38 сантиметра) в някои региони. Това увеличи вероятността от кални свлачища и неочаквани наводнения в стръмния планински терен на Гереро.

В Атлантическия океан ураганът Тами продължи да се движи на североизток над открити води с ветрове от 75 благи в час (120 км/ч), откакто мина през Малките Антили през уикенда. Тами се намираше на към 565 благи (910 километра) юг-югоизток от Бермудите. Очаква се бурята да отслабне до четвъртък, съгласно Националния център за ураганите на Съединени американски щати.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР