Ураганът Мария доведе до сериозни разрушения на територията на Пуерто

...
Ураганът Мария доведе до сериозни разрушения на територията на Пуерто
Коментари Харесай

Как Пуерто Рико се превърна в рай за криптомилиардерите

Ураганът Мария докара до съществени опустошения на територията на Пуерто Рико и в това време островът в карибско море стана пристанище за американските криптоинвеститори.
The New York Times заяви, че бизнесмените спечелили милиарди долари от криптоманията, са решили да построят в Пуерто Рико крипторай – със своя банка, летище и бизнес развъдник, само че без налози и без жестоката регулация на криптовалутите.

Десетки американски бизнесмени от блокчейн промишлеността мигрират в Пуерто Рико след към два месеца, откогато ураганът Мария стана причина за колосални опустошения и принуди управляващите да търсят нови способи за възобновление на стопанската система. Поради непрекъснатите спирания на електричеството, островът не е подобаващ за рандеман на криптовалута. Но за развиване на криптовалутния бизнес са налице всички условия.

През зимата, десетки американски бизнесмени от сферата на блокчейн-разработките продадоха своите коли и домовете си в Калифорния и се насочиха към този остров в Карибско море, с цел да основат нова “държава в държавата” по свои правила.

The New York Times добавя, че вложителите са привлечени освен от опцията да възстановят инфраструктурата на острова, само че и да основат собствен “крипторай”. Много от тях желаят да избегнат прекомерно огромните налози. Хората на територията на крипторая автоматизирано се освобождават от федералния самостоятелен подоходен налог и от налога върху прираста на капитала. Може да се заплаща налог върху бизнеса, при доста преференциални условия. При това, хората резервират американското поданство.

Властите са открити към криптобизнеса и даже приготвят нова рекламна акция за привличане на специалисти по блокчейн и криптовалута със слоган “ Paradise Performs “.



Хората спечелили милиарди от биткойни и други криптовалути непосредствено назовават Пуерто Рико “рай”. На територията на острова тези хора желаят да построят своя криптоутопия с име Сол . Новият град ще се базира на блокчейн и в него ще се употребяват само цифрови пари. Вече са определени местата за пристанище и летище, скоро ще стартира работа първата криптобанка.

Повечето криптоинвеститори избират историческия регион Стария Сан Хуан, като централна база е хотелът Monastery, който не е доста обиден от урагана. Сред пристигналите са създателят на CNET и на блокчейн компанията Videocoin Холси Майнър, шефът на Bitcoin Foundation Брок Пиърс, основателят на блокчейн услугата Lottery.com Мат Клеменсън и техническият шеф на Blockchain Industries Брайън Ларкин, който завоюва $2 милиарда от криптовалутите.

Повечето от тези богати хора смятат, че американските управляващи задушават криптоикономиката. А Пуерто Рико дава опция освен за освобождение от оковите на регулациите и налозите, само че и всички условия за основаването на една нова криптовалута.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР