Ураганът Лий се движи към Нова Англия и Канада с буря от категория 1, която се очаква да бъде „голяма и опасна“

...
Ураганът Лий се движеше към източната част на Нова Англия
Коментари Харесай

Ураганът Лий се движеше към източната част на Нова Англия и атлантическото крайбрежие на Канада в четвъртък и се очакваше да достигне сушата през уикенда, казаха синоптиците. Бурята от категория 1, която нарасна в един момент до сила от категория 5, се очакваше да „остане голям и опасен циклон“, тъй като продължи по траекторията си на север, според Националния център за ураганите.

Лий има накара да бъде пуснат часовник за урагани в Мейн за първи път от 2008 г., съобщи Дейвид Паркинсън, старши продуцент на времето и климата на CBS News. Центърът за урагани съобщи в четвъртък, че са възможни ураганни условия в Down East Maine в събота.

В Масачузетс центърът за урагани предупреди, че е възможно "животозастрашаващо" вълнение на буря за остров Нантакет и по протежение на залива Кейп Код .

категории от 1 до 5 въз основа на скоростта на максималните постоянни ветрове. Въпреки че бурите от категория 1 се считат за най-ниската оценка, центърът за ураганите казва, че те са „много опасни“ и могат да повредят домове и електропроводи, причинявайки прекъсвания, които могат да продължат с дни.

Къде е ураганът Лий?

Центърът на бурята е бил на около 245 мили западно-югозападно от Бермудите и на около 750 мили южно от Нантъкет, Масачузетс, според центъра за ураганите. Лий се движеше на север с 14 мили в час.

Преди бурята имаше наблюдение за ураган от Стонингтън, Мейн, до границата между САЩ и Канада и части от източна Канада. Часовникът означава, че са възможни ураганни условия за района.

Предупреждение за тропическа буря беше издадено за крайбрежието на Масачузетс от Уудс Хоул до Хъл, включително Кейп Код, Мартас Винярд и Нантъкет, каза центърът за ураганите. Предупреждението означава, че в района се очакват условия за тропическа буря в рамките на 36 часа.

Междувременно наблюдение на тропическа буря беше в сила от Уоч Хил, Роуд Айлънд, до Уудс Хоул, Масачузетс; за остров Блок в Роуд Айлънд; на север от Хъл, Масачузетс, до Стонингтън, Мейн; и части от източна Канада. Часовникът означава, че са възможни условия за тропическа буря в района в рамките на 48 часа.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР