Ураганът Ирма отново се засили до буря пета категория и

...
Ураганът Ирма отново се засили до буря пета категория и
Коментари Харесай

Ураганът Ирма отново набра мощ! Флорида настръхна, властите призоваха милиони да се евакуират

Ураганът " Ирма " още веднъж се ускори до стихия пета категория и връхлетя крайбрежието на Куба, придружен от ветрове с оптималната скорост 260 км/ч, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на Националния център по ураганите на Съединени американски щати. Ирма е на към 485 км от Маями и се движи на запад с към 20 км/ч. Очаква се ураганът да доближи Флорида на следващия ден заран. Властите във Флорида приканиха 5,6 милиона души - над една четвърт от популацията на щата - да се изтеглят преди урагана Ирма, съобщи Асошиейтед прес.

Флорида е третият по население американски щат с съвсем 21 милиона поданици. От няколко дни губернаторът на Флорида Рик Скот приканва жителите да се изтеглят, изключително живеещите в крайбрежните региони, които може да бъдат наводнени при прекосяването на урагана.

Две атомни електроцентрали във Флорида ще бъдат затворени поради Ирма. Компанията оператор " Флорида пауър енд лайт " сподели, че ще затвори централите " Търки пойнт " и " Сейнт Луси " преди ураганът да доближи сушата.

Ирма връхлетя Куба и Бахамите и удари източната част на Карибския район, нанасяйки пагубни опустошения, а на следващия ден се чака да доближи Флорида, показва Ройтерс.

Карибските острови се притесняват от мрачни вероятности за туризма след урагана. Последиците от Ирма месеци наред ще основават усложнения за печелещата милиарди долари туристическа промишленост в района в миг, когато хотелите, въздушните превозвачи и круизните компании се приготвят за натоварения зимен сезон.

Ураганът Катя доближи крайбрежията на Мексико при град Теколутла. Бурята е от първа категория и е придружена от ветрове със скорост 120 км/ч. Метеоролозите чакат Катя бързо да отслабне в идващите 24 часа.

В Атлантическия океан ураганът Хосе се усили съвсем до стихия от пета категория с ветрове с оптималната скорост от 250 км/ч. Хосе е на към 430 км източно от северните острови Лийуърд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР