Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

...
Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.
Коментари Харесай

163 млн. лева отиват за модернизацията на спешната помощ

Управляващият орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година (ОПРР) разгласява за публично разискване план на насоки за кандидатстване по процедура BG16RFOP001-4.001 „ Регионална здравна инфраструктура”.

„ Това е една сериозна крачка напред, тъй като другояче имаше късмет да загубим парите по огромния капиталов план за рационализация на незабавната помощ “, изясни здравният министър Кирил Ананиев пред Българска национална телевизия.

Министерство на здравеопазването е съответен бенефициент по процедурата за непосредствено даване на безплатна финансова помощ. Подготвяното от министерството планово предложение е за план с общ бюджет 163 502 132,68 лева, посредством който ще се обнови и модернизира сградният фонд и ще се закупят ново съоръжение и инсталация за системата на незабавната здравна помощ на територията на цялата страна. Крайният период за подаване на плановото предложение от страна на Министерство на здравеопазването е 30 март 2018 година, според плана на насоки за кандидатстване.

Ананиев разяснява, че са преодолени всички компликации и подготовката на плановото предложение се извършва в период. Миналата седмица е подписан анекс към контракта с консултанта и това доста ще форсира работата по кандидатстване за плана пред Управляващия орган.

Проектът обгръща строително-монтажни и ремонтни действия на 237 обекта от системата на незабавната помощ на територията на цялата страна - незабавните отделения разкрити в 34 лечебни заведения за болнична помощ с над 50 % държавно присъединяване в капитала, 27 центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) и разкритите към тях 176 филиала и изнесени екипи за незабавна здравна помощ (ФСМП), закупуване и доставка на 400 санитарни транспортни средства (линейки), доставка и монтаж на здравно съоръжение и инсталация.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР