Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева похвали много прагматичния“ президент

...
Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева похвали много прагматичния“ президент
Коментари Харесай

Шефът на МВФ уверен в „прагматичния“ Милей въпреки неуспехите

Управляващият шеф на МВФ Кристалина Георгиева похвали „ доста прагматичния “ президент на Аржентина Хавиер Милей и акцентира доверието на фонда в напъните му да преразгледа засегнатата от рецесия стопанска система макар поредност от политически неуспехи.

„ Досега сме виждали добър стопански екип на място, доста прагматичен президент – не идеологически стеснен, само че търсещ способи, по които страната може да излезе от това усложнение “, Георгиева сподели на брифинг за пресата във Вашингтон в четвъртък, имайки поради най-тежката икономическа рецесия в Аржентина от две десетилетия.

Milei, либертариански икономист, който встъпи в служба през декември, даде обещание да понижи разноските и да възвърне запасите на централната банка, с цел да получи аржентинските проблематичната стратегия за заем от 44 милиарда $ се връща в ход. Но локални анализатори предизвестиха, че политическият новобранец, чиято партия управлява по-малко от 15 % от местата в Конгреса, може да се затрудни да извърши проект...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР