Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева предупреди, че

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева предупреди, че
Коментари Харесай

Неспиращият сблъсък между САЩ и Китай става все по-опасен

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева предизвести, че " конфликтът сред Съединени американски щати и Китай крие все по-големи опасности ". В изявление пред американския The Washington Post Георгиева акцентира, че се движим в унесено положение към един по-беден и по-малко сигурен свят.

Шефът на МВФ е безапелационна, че въвличането на още едно потомство в нова студена война е доста безконтролно.

Според Георгиева американският президент Джо Байдън би трябвало да реши един от главните политически въпроси през днешния ден - този с вносните мита за китайски артикули, въведени от неговия предходник Доналд Тръмп.

Припомняме, че през октомври специалистите от Международният валутен фонд предвидиха, че стопанската система на България тази година ще означи растеж в размер на 3,9% и 3% за 2023 година.

Инфлацията за настоящата година у нас ще доближи 12,4%, като се чака тя да намалее до 5,2% през 2023-а. Безработицата ще продължи да понижава и от 5,1% тази година ще намалее до 4,7% през 2023-а.

Балансът по настоящата сметка ще остане негативен - -0,9% за 2022-а и -1,4% за 2023 година.

На този декор световната стопанска система продължава да е изправена пред тежки провокации, завършени от войната в Украйна, рецесията на разноските за живот, породена от непрекъснатия и разширяващ се инфлационен напън, както и забавянето в Китай. А неспиращото опълчване сред Вашингтон и Пекин продължава с цялостна мощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР