Управляващите я контраатакуваха заради обвиненията на опозицията за роднинските назначения

...
Управляващите я контраатакуваха заради обвиненията на опозицията за роднинските назначения
Коментари Харесай

Нинова: Когато управляваме, мъжът ми напуска държавна работа

Управляващите я контраатакуваха поради обвиняванията на опозицията за роднинските назначения в Община Хасково и в "Булгартрансгаз ".

В отговор Нинова съобщи тази заран пред Нова телевизия:

"Да ви покажа къде е разликата сред нас и ГЕРБ. Когато ГЕРБ ръководят, те си водят роднините в държавни компании и администрация. Когато Българска социалистическа партия ръководи, брачният партньор ми напуща всички държавни компании и работни места - при кабинета на Сергей Станишев брачният партньор напуща организация "Митници ". Идва Пламен Орешарски на власт, брачният партньор ми напуща "Ел Би Булгарикум ". Благодаря му, че прави това, с цел да ми подсигури гърба ".

Тя акцентира, че откогато брачният партньор й работи в частната компания "Лукойл ", са гласувани 9 закона, свързани с горива, акцизи и данъчни хранилища.

"Осем пъти не съм гласувала съзнателно, с цел да не се стигне до сходни обвинявания. Веднъж съм гласувала, тъй като се освобождаваше от данък горивото за отопление на хората. Ако бях гласувала и другите пъти - това не би било спор на ползи - само че би било спор по смисъла на морала. Затова не съм гласувала ".

Лидерът на социалистите акцентира, че брачният партньор й получава в "Лукойл " заплата, по-малка от тази на народен представител , само че не може да каже точната сума, тъй като в компанията има възбрана да се разгласява такава информация и може да има последствия. Затова избира да отговори "заобиколно ", само че да отговори, с цел да не си мислят хората, че става дума за някакви десетки хиляди левове.

Нинова акцентира още, че брачният партньор й не е в борда, а работи като началник група "Контрол и метрология ".

Тя сподели в ефир директория с докладите на своите изборни акции и на тази на президента Румен Радев и съобщи изрично:

" Никога "Лукойл " не е спонсорирала моя или на Българска социалистическа партия акция ".

По мотив изказванията на някогашния кмет на Каварна Цонко Цонев, че кметицата Нина Ставрева от Българска социалистическа партия също ръководи, заобиколена от свои близки, Нинова заявява:

"Аршинът би трябвало да е идентичен за всички, ще създадем инспекция и в Каварна.
Българска социалистическа партия ще организира през днешния ден среща с всички свои кметове и съветници. Започваме национална акция против модела ГЕРБ, ще прикани всички да афишират сходни случаи на шуробаджанащина в цялата страна.

Грамотни, образовани младежи не могат да стартират работа, тъй като нямат вуйчо епископ. В бордове на държавна хранилка са хора, които имат водачи, секретарки, вървят един път в месеца на работа, а други не могат да нахранят децата си ".

Тя даже даде образец - с майка на 7 деца от Вълчи дол.

По думите й такава администрация върви на избори под строй, с цел да се възпроизведе на хранилката и по този начин влизаме в обаян кръг.

Корнелия Нинова разгласи още, че Българска социалистическа партия ще поддържа оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев , която ще бъде гласувана през днешния ден. И акцентира, че Елена Йончева е изразила персонално мнение, казвайки, че освобождението му от Народното събрание ще е тип индулгенция. Тя акцентира, че не се борят против Добрев, а против модела на ГЕРБ.

В отговор на въпрос не е ли било по този начин и при ръководството на Българска социалистическа партия, тя отговори:

"Ако е било по този начин, няма да бъде повече ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР