Управляващите в България трябва да предприемат решителни действия срещу корупцията

...
Управляващите в България трябва да предприемат решителни действия срещу корупцията
Коментари Харесай

Американските компании в България постоянно се оплакват от корупция

Управляващите в България би трябвало да подхващат решителни дейности против корупцията на всички равнища в българското общество, бизнес и страна, с цел да покажат, че имат съществено предпочитание да се оправят с безнаказаността и рушветчийството. Това разяснява американската посланичка Херо Мустафа в позиция, изпратена до “24 часа “. Тя оповестява, че и американските компании в страната са станали жертва на корупцията.

“В скорошно изследване на Евробарометър се показва, че съгласно 85 на 100 от компаниите, функциониращи на българския пазар, корупцията е ендемично събитие. Американски компании непрекъснато ми се оплакват от корупция “, добавя Херо Мустафа.

Тя приканва управляващите да спрат да четат в своя изгода външните отчети и оценки, с цел да се похвалят с утвърждение, а вместо това да работи.

“Българското държавно управление е разчитало още веднъж и още веднъж на своето удобно тълкувание на даден отчет или оценка, с цел да се похвали с усъвършенстване “, се споделя в позицията. Посланичката на Съединени американски щати споделя, че ръководещите “трябва да се ангажират с поддържането на надпартийна, работеща правосъдна система и ефикасни антикорупционни механизми “.

“България е страна, притежаваща съкровища. Има богата история, природа и просвета, а българите са образовани, работливи и гостоприемни. Всички предпоставки за триумф са налице. Но корупцията пречи на капацитета на страната “, разяснява Херо Мустафа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР