Управляващите имат едно виждане, което не е хомогенно и между

...
Управляващите имат едно виждане, което не е хомогенно и между
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Между премиера и МВнР има разминаване за РСМ и това се вижда навън

Управляващите имат едно виждане, което не е хомогенно и сред премиера и неговият екип се получава едно разминаване.

Това съобщи евродепутатът от Движение за права и свободи и ръководител на АЛДЕ Илхан Кючюк пред bTV.

„ Теодора Генчовска влезе с релативно положително предпочитание за решение на въпроса, само че избрани препъни камъни и разликите в обединението, които не ѝ дадоха опция да разгърне капацитета си “, разяснява Кючюк.

Според него има предпочитание Скопие да впише българите в Конституцията си. Гражданите ще кажат кой би трябвало да ръководи страната. Не може да имаме такова отношение по отношение на РСМ, да нямаме явен образ, не може да се отнасяме по този начин към бизнеса и българските жители, изясни Кючюк.

Движение за права и свободи постоянно са подготвени за избори, като той не поддържа тезата, че поради рецесията не могат да се организират избори. Според него значимите въпроси би трябвало да минават през професионализма на Министерство на външните работи. Всичко останало не било плодотворно и не било в вярната посока. Ясно е, че няма ясна позиция за Северна Македония, не успяхме да изградим такава през последните месеци, посочи Кючюк и добави, че смисълът на политиката е да сплотява хрумвания.

Трябва да се направи по този начин, че и България, и Северна Македония да се усещат добре в средата, в която живеят, настоя евродепутатът. По думите му кое е изменничество – да успее България да наложи политика и да направи, тъй че двата народа да бъдат близки?

Това би било триумф, а не изменничество, счита Кючюк. Не е време да се вършат мощни биографии, а да се потърсят здравите сили и да се потърси решение, което да бъде утвърдено и от София, и от Скопие, настоя евродепутатът от Движение за права и свободи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР