Управляващите демократи, социалистите, партията Шор и блокът Асум (Сега“) влизат

...
Управляващите демократи, социалистите, партията Шор и блокът Асум (Сега“) влизат
Коментари Харесай

Социалистите спечелиха изборите в Молдова

Управляващите демократи, социалистите, партията Шор и блокът Асум („ Сега “) влизат в Народното събрание на Молдова съгласно данните от обработката на 98 % от подадените бюлетини, заяви молдовската Централна изборна комисия, събщава " Евроком ".

Проруската Социалистическа партия печели най-вече гласове - над 30 %, на неделните парламентарни избори в Молдова. Този резултат обаче евентуално няма да й стигне за безусловно болшинство в новия парламент, съобщи Франс прес, като се базира на съвсем дефинитивни резултати.След броене на към 98 на 100 от гласовете Централната изборна комисия заяви, че Социалистическата партия на президента Игор Додон получава 31,4 на 100, проевропейският блок " Сега " - 26 на 100 и Демократическата партия на магната Влад Плахотнюк - 24 на 100. Партията Шор на Бизнесмена и кмет на град Оргеев Илан Шор се класира на четвърто място с 8,64.Останалите партии не минават бариерата от 6 % за влизане в Народното събрание.В тези избори 50 от 101-те депутати се избират с партийна листа, а останалите 51 от едномандатни региони.Председателят на молдовския парламент Андриан Канду разгласи, че Русия се е намесила в акцията за парламентарните избори в републиката в неделя. " Руската федерация употребява доста принадлежности, с цел да повлияе на предизборната акция в Молдова. Това включва амнистията на емигрантите, премахването на митата върху молдовските артикули и обстановката със избавените от Афганистан водачи ”, сподели Канду пред кореспонденти на изборната секция.От своя страна Москва отхвърля обвиняванията, че се пробва да повлияе на изборите в разнообразни страни, и акцентира, че няма доказателства за сходни тези.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Real_man (преди 1 минута) Рейтинг: 15 | Одобрение: 0 Е в този момент е момента и нашите социалистчета да завоюват. Така ще сме си лика-прилика с Молдова. Пък може и да си го премерим - кой е по-добре: ние или те.  СТРАШНА ПРИЛИКА. Давайте - гласувайте за БСП/БКП Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР