Управляващи и опозиция в Северна Македония отново влязоха в спор

...
Управляващи и опозиция в Северна Македония отново влязоха в спор
Коментари Харесай

Спор в Скопие за конституцията

Управляващи и съпротива в Северна Македония още веднъж влязоха в спор за българите в главния закон на страната и си насочиха взаимни обвинявания, че с дейностите си саботират евроинтеграцията.
След неуспеха на последното съвещание на Народното събрание в Скопие, в чийто дневен ред присъстваше само решение за нуждата от смяна на конституцията, главната опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ съобщи, че министър председателят Димитър Ковачевски държи страната като пленник, с цел да резервира поста си.
" От СДСМ знаят, че сега, в който гласоподават измененията в конституцията, ще се провалят, по тази причина протакат с вярата да останат на власт още месец. СДСМ отдалечава Македония от Европейски Съюз с престъпността, корупцията и некомпетентната си политика. Изборите са единственият излаз. Избор за смяна ", обявиха от ВМРО-ДПМНЕ.
Нейният водач Християн Мицкоски повтори, че промени в конституцията " под български диктат няма да има ", и отхвърли изказванията на премиера Ковачевски, че те са предложение на страната.
СДСМ твърди, че с отхвърли да гласоподава за конституционните промени Мицкоски се е потвърдил като антиевропейски политик и че е " същият като своя наставник, някогашен министър председател и предходен водач на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски ", който съгласно актуалните ръководещи 11 години държи страната в изолираност, отвън Европейски Съюз и НАТО.
От СДСМ прибавят, че няма да се предадат и че дружно с всички жители, които желаят да видят страната в Европейски Съюз, ще се борят за европейско бъдеще и ще победят.
Президентът на РСМ Стево Пендаровски установи, че с държанието си опозицията е посочила, че европейската идея в страната се проваля. Според него измененията в главния закон е трябвало да бъдат гласувани още предходната есен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР