Управляващата в Шотландия партия днес изрази отново готовност да я

...
Управляващата в Шотландия партия днес изрази отново готовност да я
Коментари Харесай

Шотландия иска пак да се върне в ЕС

Управляващата в Шотландия партия през днешния ден изрази още веднъж подготвеност да я върне в Европейския съюз, в случай че един ден извоюва независимостта си от Обединеното кралство, съобщи Франс прес.

Шотландската национална партия (ШНП) съобщи, че ще кандидатства за присъединение към Европейски Съюз допустимо най-бързо, откакто реализира самостоятелност на Шотландия, излиза наяве от документ, който бе оповестен през днешния ден и в който е изложена тактиката на партията.

„ Ние, шотландците, се оказахме отвън Европейски Съюз срещу волята си “ поради Брекзит, макар че болшинството от нас гласоподаваха за оставане в Европейски Съюз на референдума през 2016 година, акцентира шотландският министър на културата и на външните работи Ангъс Робъртсън в увода на документа.

През 2014 година шотландците гласоподаваха „ срещу “ отделянето от Обединеното кралство, само че съгласно последователите на шотландската самостоятелност излизането от Европейски Съюз се е отразило отрицателно на шотландците.

„ Шотландия ще бъде в преференциална позиция за бързо и безпроблемно осъществяване на условията за присъединение “ към Европейски Съюз, се споделя още в документа на Шотландската национална партия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР