Управляващата в Русия политическа партия Единна Русия, свързана с президента

...
Управляващата в Русия политическа партия Единна Русия, свързана с президента
Коментари Харесай

Регионалните избори в Русия вероятно ще минат без неприятни изненади за Кремъл

Управляващата в Русия политическа партия " Единна Русия ", обвързвана с президента Владимир Путин, се чака да удържи внушителна победа на изборите за районни законодателни органи и губернатори, споделят анализатори.

" Единна Русия " ще господства в районните събрания и общинските препоръки ", съобщи съветският анализатор по въпроси на политиката и сигурността Наби Абдулаев посредством имейл. " Единна Русия " завоюва голямо болшинство във федералния парламент предходната година, което ѝ даде опцията да промени едностранно конституцията.

Очаква се на районните избори тази година това да се повтори. " Много малко евентуално е, само че даже член на друга партия да бъде определен за губернатор, той или тя несъмнено няма да се опълчва на формалната линия и ще се стреми към съдействие с федералната власт, контролираща финансовите потоци и определяща фискалната политика ", сподели Абдулаев, шеф на консултантската компания " Група за надзор на рисковете ".

За да взе участие в изборите за губернатор, евентуалният претендент би трябвало да бъде утвърден първо от прочут брой високопоставени локални чиновници според от района. Този по този начин наименуван " общински филтър ", въведен със закон през 2012 година, е непреодолима спънка за някои от главните претенденти на опозицията.

" Едва ли някой се съмнява, че " Единна Русия " ще победи на изборите, не на последно място и поради това, че управляващите употребяват - по-скоро злоупотребяват - с " общинския филтър ", с цел да изключат всеки претендент, който наподобява задоволително добър да победи претендентите на властта ", споделя политическият анализатор Марк Галеоти.

Кметът на четвъртия по величина град в Русия Екатеринбург Евгений Ройзман не съумя да събере нужния брой подписи от членове на законодателното заседание, с цел да се кандидатира за губернатор. Той и видният представител на опозицията Алексей Навални приканиха за протест на изборите.

" Тези избори не дават обещание никакви изненади, които може да се сторят неприятни на Кремъл ", уточни Абдулаев. " Хората гласоподават за тези, които държат властта, с вярата, че ще решат проблемите им. "

" Единна Русия " е считана за мощ на Путин и неговата известност до известна степен прибавя гласове и за партията. " Руснаците са насърчавани да гласоподават " даже когато не считат, че това ще промени нещо ", сподели Галеоти, старши анализатор в Института за интернационалните връзки в Прага. " Донякъде тази подготвеност да се коленичи пред партията на власт е руска привичка, частично тъй като те постоянно са транспортирани с рейсове от предприятията или офисите или мобилизирани по различен метод. "

" По-лесно е да вървиш по течението, а не да се съпротивляваш ", споделя Галеоти. " В края на краищата да гласуваш за властта е безвредно, когато знаеш, че тя по този начин или другояче ще завоюва, за какво да биеш на очи? "

Комунистическата партия, която се радва на поддръжка в някои райони, и популистката Либерално-демократическа партия се чака да бъдат другите две най-силни партии на изборите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР