Управляващата в Китай Комунистическа партия (ККП) одобри резолюция за партийната

...
Управляващата в Китай Комунистическа партия (ККП) одобри резолюция за партийната
Коментари Харесай

ЦК обяви, че ККП е написала най-великолепния епос в хилядолетната китайска история

Управляващата в Китай Комунистическа партия (ККП) утвърди резолюция за партийната история и достижения, заяви през днешния ден държавната организация Синхуа, представена от международните организации.
Още по тематиката
Тази стъпка се преглежда като по-нататъшно подсилване на властта на президента Си Цзинпин, означават те.

" Историческата резолюция " беше кулминационната точка на шестия пленум на централния партиен комитет - група от към 370 членове, които на всеки пет години избират новите водачи. От понеделник Централният комитет заседава при закрити врата в Пекин, съобщи Ройтерс.

Централен комитет реши, че поуката, която би трябвало да бъде извлечена от партийната история, е да продължи да бъде непоколебима в 10 области, а партийното управление да е водещ приоритет, заяви Синхуа.

В хвалебствения текст на резолюцията се споделя, че ККП е написала най-великолепния епос в историята на китайската нация, обхващаща хилядолетия, показва Франс прес.

В страна, където историята обичайно се употребява за легитимиране на властта, Си се облагодетелства от тази резолюция, представяйки се за безспорен правоприемник на режима, отбелязва Агенция Франс Прес.

От идването му на власт през 2012 година, " социализмът по китайски навлезе в нова епоха ", се споделя в резолюцията. Мислите на мощния човек в Пекин са въплъщение на китайската просвета и на китайската душа ", се акцентира в текста.

Преди срещата резолюцията се възприемаше като укрепваща позицията на Си, година преди той, както се чака, да си обезпечи невиждан трети мандат като общоприет секретар.

 Китай подвигна всекидневния рандеман на въглища и прикани популацията да се запасява с храна Виж още

Това е едвам третата сходна резолюция от основаването на партията през 1921 година Предишните две - през 1945 и 1981 година - консолидираха властта на тогавашните водачи Мао Цзедун и Дън Сяопин.

Си е считан за най-могъщия партиен водач след Мао.

През 2018 година компартията отстрани рестриктивните мерки, свързани с поста на Си, което беше знак, че той има желание да остане на власт.

Си няма очевидни противници, само че опит да остане отпред може да отблъсне по-млади партийни членове, защото те може да възприемат оставането му като ограничение на личните им благоприятни условия за издигане.

Досега Си използваше контрола си върху огромния агитационен уред на партията, с цел да разпространява имиджа си, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР