Управляващата партия в Румъния иска да плаща на учениците за

...
Управляващата партия в Румъния иска да плаща на учениците за
Коментари Харесай

Управляващите в Румъния искат да плащат на учениците за присъствие

Управляващата партия в Румъния желае да заплаща на учениците за постоянно наличие на образователните занятия , оповестява Edupedu.ro.

Социалдемократическата партия възнамерява да заплаща на учениците от началното учебно заведение по 10 румънски леи (малко над 2 евро) във формата на ваучери за наличие в клас. Мярката е обсъждана като " приоритет " и е оповестена на уеб страницата на партията.

За образователната година 2019-2020 са планувани ваучери единствено за учениците от началното учебно заведение, образователната година 2020-2021 година ще обхване и учениците в главните учебни заведения.

Ако възпитаник участва на всички занятия през месеца , ще получи 200 румънски леи (42 евро) на идващия месец, е пресметнал Edupedu.ro. Ако пропусне 10 образователни дни, ученикът може да получи 100 румънски леи (21 евро).

В Румъния има 1,65 милиона възпитаници до Осми клас, до момента в който 629 755 ще стартират Първи клас, съгласно данни на Националния статистически институт. Това значи, че за използването на новата мярка ще бъдат изхарчени над 3 милиарда румънски леи (631,5 милиона евро) за образователна година.

Също се планува унищожаване на налог за фамилии с деца , които имат приходи под 2000 румънски леи (421 евро) на месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР