Управляващата коалиция в Румъния обмисля мерки за подпомагане на потребителите,

...
Управляващата коалиция в Румъния обмисля мерки за подпомагане на потребителите,
Коментари Харесай

Румънското правителство обсъжда нулев ДДС за храните и намаляване на акциза за горивата

Управляващата коалиция в Румъния обмисля ограничения за подкрепяне на потребителите, като понижаване на акцизите върху горивата и нулев Данък добавена стойност за храните, заяви телевизия " Диджи 24 ", като се базира на министъра на стопанската система Флорин Спътару. Той е бил запитан по време на церемонията по сключване на съглашение за основаване на взаимно дружество в Букурещ с " Дженерал дайнамикс корпорейшън " за произвеждане на

Водят се диалози за понижаване на акциза върху горивата за спад на цените по бензиностанциите, само че първо би трябвало да се види какво ще бъде въздействието върху бюджета, сподели Флориан Спътару в отговор на въпрос.

В сряда румънското държавно управление ще утвърди незабавна разпоредба за ограниченията, които ще се подхващат на енергийния пазар от 1 април.

В понеделник министър председателят Николае Чука съобщи, че цените на електрическата енергия и газа ще бъдат замразени за една година, считано от 1 април . По думите на премиера ограниченията в поддръжка на битовите консуматори ще се запазят.

Управляващата коалиция в Румъния е разискала и нулев Данък добавена стойност за храните, сподели още Спътару без да заяви детайлности.

Правителството следи обстановката с войната сред Украйна и Русия. Той увери, че Румъния разполага с всички нужни ресурси, тъй че да няма дефицит на хранителни артикули.

" Насърчавам хората да не реагират на известия, че има дефицит на избрани артикули или че няма да ги има на пазара ", сподели министърът. Той добави, че не може да става и дума за понижаване на износа, тъй като има задоволително ресурси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР