Управляващата коалиция ще има две номинации за управител на Българската

...
Управляващата коалиция ще има две номинации за управител на Българската
Коментари Харесай

Управляващата коалиция с две номинации за управител на БНБ


Управляващата коалиция ще има две номинации за шеф на Българската националната банка (БНБ).

И „ Продължаваме промяната “ с тяхната номинация на Андрей Гюров, и „ ИТН “ с Любомир Каримански разчитат на гласовете от сътрудниците в обединението.

Новината, че би трябвало да избират сред двамата обаче провокира опасенията на Българска социалистическа партия и „ Демократична България “, че за избора на нов шеф на Българска народна банка може да се стигне до помощ от опозиционните партии. Най-малкият сътрудник призна, че обстановката основава напрежение и даже може да докара до първа по-сериозна рецесия в болшинството.

От рано сутринта водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов заявява посредством профила си във „ Facebook “: ръководителят на бюджетната комисия е най-подходящият претендент.

Въпреки това Продължаваме промяната издигнаха кандидатурата на ръководителя на парламентарната си група.

„ На този стадий няма земетресения, това е един естествен развой, който ние сме прецизирали с нашите съдружни сътрудници “, разяснява Андрей Гюров.
И Каримански удостовери, че няма проблем в това една коалиция да предложи двама претенденти.

„ Не считам, че може да докара до рецесия. Лично аз не бих желал да се стигне до такава. Смятам, че целомъдрието би трябвало да победи “, съобщи той.
Партньорите в ръководството от Демократична България и Българска социалистическа партия обаче приканиха за обща кандидатура.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи сподели, че не дават отговор на хипотези в отговор на въпроса кой от двамата претенденти ще поддържат.

ГЕРБ към момента обмислят каква ще бъде тяхната позиция във връзка с избора на нов шеф на Българска народна банка. А „ Възраждане “ даже позволиха да имат собствен претендент.

Двамата претенденти се надяват на полемика по значимите въпроси за българската финансова система като приемането на еврото да вземем за пример. Те ще бъдат изслушани в бюджетна комисия, след което имената им ще бъдат гласувани в Народно събрание.

Кой са двамата претенденти

Андрей Гюров е част от екипа на " Продължаваме промяната ", приключва висше икономическо обучение в Мисури и пази докторантура във Виена. Преподавател по финанси в Американския университет в Благоевград с над 15-годишен стаж на експертни и управителни длъжности в банкови институции в Съединените щати и Европа.

Любомир Каримански е ръководител на бюджетната комисия в Народното събрание и част от финансовия екип на партията на Слави Трифонов от основаването й. Той е магистър „ Финанси “ от УНСС. Каримански е заемал мениджърски постове в няколко търговски банки, бил е и член на редица интернационалните банкови организации.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР