Управляващата коалиция е затънала в дребни свади, колебания и липса

...
Управляващата коалиция е затънала в дребни свади, колебания и липса
Коментари Харесай

Христо Иванов: Управляващата коалиция е затънала в дребни свади

Управляващата коалиция е затънала в дребни свади, съмнения и липса на ясно избрани цели пред лицето на рецесията, отключена от съветското навлизане в Украйна. Това сподели ръководителят на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов в декларация от парламентарната естрада. С нея той настоя за унищожаване на всички форми на накърнимост от режима на Кремъл . Това, по думите му, включва и български пакет от наказания против Руската федерация и ограничения свързани с защитата.  

В началото на декларацията Иванов уточни, че съветската война против Украйна съставлява логичен свършек на путиновия режим да ревизира интернационалния ред и да наложи своята надмощие и модел на развиване в Източна Европа.

" От десетилетие Кремъл преследва тази цел в целия район с необятен набор от принадлежности за заплашване и безнравственост – пропагандна обработка на публичното мнение, слагане в икономическа взаимозависимост, ерозиране на институциите и корумпиране на управническите елити. България е измежду най-силно засегнатите от този вид хибридно навлизане в района. Поредици от ръководства си затваряха очите пред тази опасност и директно или непряко обслужваха путиновата политика на нашата територия ", сподели Иванов. 

В декларацията се акцентира, че 24 февруари би трябвало да послужи като миг на истината за обществото, изключително за политическата класа.

Българската политика би трябвало да претърпи сериозна смяна посредством ясно целеполагане и воля за обединяване към националния интерес, сподели Иванов и настоя планомерното унищожаване на всички форми на накърнимост, навлизане и въздействие от страна на кремълския режим да бъде изведено като съществена национална задача в границите на " систематична политика по депутинизация ". 

Правителството прави значими старания в тази посока, само че по наше мнение те не съставляват повсеместен и пореден политически курс на ръководещото болшинство, добави Иванов. По думите му опозицията, даже в тези свои елементи, които се афишират за систематични и евроатлантически, нападна с популизъм ръководството, даже когато то прави старания да се оправи с наследените форми на съветско въздействие, като да вземем за пример бързото освобождение от енергийната взаимозависимост от Москва.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР