"Управлението не изглежда нестабилно, но има неща, които будят тревога"Това

...
"Управлението не изглежда нестабилно, но има неща, които будят тревога"Това
Коментари Харесай

Радан Кънев: Правителството се бори с най-тежките кризи от четвърт век насам едновременно

"Управлението не наподобява несигурно, само че има неща, които будят паника "

Това сподели в предаването „ Лице в лице” по евродепутатът Радан Кънев.

„ Това не е знак, че обединението ще се разпадне или, че държавното управление ще падне, а е знак, че доста политици, ръководещи, които носят голяма отговорност в България, не могат да излязат от предизборния метод на мислене, не могат да проявят държавничество, не могат да проявят водачество. Единствено мислят във всеки един миг по какъв начин ще реагира всеки гласоподавател все едно изборите са на следващия ден. Изборите не са на следващия ден. Затова е 4-годишен мандатът, тъй като има да се вземат тежки решения”, сподели Радан Кънев.

Той добави, че когато е гласувано държавното управление, не е предполагало, че ще попадне в най-тежките рецесии от четвърт век насам по едно и също време, макар че инфлацията към този момент е била налице, енергийната рецесия също, само че не и експанзията на Путин в Украйна.

„ Една такава остра спешна обстановка не беше планувана, само че по тази причина е ръководството, с цел да реагира, с цел да отбрани жителите, страната, националния интерес в спешна обстановка, а не да разсъждава все едно на следващия ден ще има избори”, сподели Радан Кънев.

По думите му обезпокоително е, че има детайл на предизборно държание, когато няма избори.

„ В рецесия водачеството е най-важно. Лидерството, държавническото мислене - то е да преведеш хората през рецесия в един интервал, който може да се наложи да не се лашкаш като хартиено корабче по вълните на публичното мнение, а да посочиш ти пътя напред, да кажеш ти кои са правилните решения и да дочакаш сега, в който хората да оценят, че си постъпил вярно, даже в този миг да не са напълно сигурни”, означи евродепутатът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР