Управлението не е на всяка цена, но решението на ПП/ДБ

...
Управлението не е на всяка цена, но решението на ПП/ДБ
Коментари Харесай

Лена за ГЕРБ: Това публично страдание от шпиц-команда е типичен герберски маниер да се взриви всичко

Управлението не е непременно, само че решението на ПП/ДБ остава да се поддържа кабинет с мандата на ГЕРБ, с министър председател Мария Габриел и с минимални промени в състава.

Този диалог, който сега се води, е публично страдалчество от шпиц команда - характерен герберски фасон в опит обществено всичко да се взриви.

 

Такава оценка на последните два дни даде Лена Бориславова в студиото на Нова телевизия. Тя беше народен представител от Политическа партия, само че подаде оставка още при започване на този парламент, а преди този момент беше представител на кабинета " Петков ". Сега е в управлението на партията.

 

Поведението на ГЕРБ - обществено вайкане, има две тълкувания.

Първото е да се вкара страната в избори.

А второто, че с този маниер ГЕРБ желаят да предоговорят всичко, защото " апетитът идва с яденето ". Бориславова обаче съобщи увереност, че ротацията ще се случи, както е контрактувана и с минимални промени след оценка и разбор, който сега се прави.

 

Ако зависи от Политическа партия, няма да се стигне до избори, подсигурява Бориславова, която обаче посочи, че не взе участие в диалозите за ротацията. Що се отнася до нас, ротацията ще се случи, както е контрактувана, добави Бориславова.

 

" Няма сделка за външно министерство. Важното е не на кои места може да се класираме, а кое би работило за страната. Въпросът е може ли да се съчетава ролята на министър председател с външен министър ", изясни Бориславова, разяснявайки желанието на ГЕРБ Мария Габриел да съвместява двата поста - министър председател и външен министър.

 

По думите й, в случай че Делян Добрев фактически има документ, в който да е записано това, което твърди, е щял през вчерашния ден в студиото да пристигна с документа и да го размята обществено.

 

Бориславова изясни, че само Министерство на външните работи е свободно и недоговорено, на процедура е доста тежко министерство и с двете войни и доста задължения. Реално никоя цивилизована и европейска страна не си разрешава такова съвместителство, пък в случай че Мария Габриел и Николай Денков работят толкоз добре дружно, не е ли разумно огледално да си завъртят функциите, които имат сега. 

Бориславова уточни, че имало три страни в света, където двата поста се съвместявали - Катар, Фиджи и Самоа. " В нито една европейска страна, никой не си разрешава сходно съвместителство ", уточни Лена Бориславова. 

 

Бориславова изясни, че профилът на акад. Денков бил на сполучлив министър председател. Тя не се тормозила толкоз за интернационалната легитимация, значимо било да се прави работа. И даде образец, че Бойко Борисов бил добре признат в Унгария, а Кирил Петков също имал своето интернационално самопризнание, да вземем за пример в границите на Мюнхенската конференция. По думите й значимо било да се откри работещо решение. 

 

" Случва се страдалчество в народен ефир, което е за предоговаряне на позицията. Ще желаяме от нашия Национален съвет мандат да подкрепим мандата на ГЕРБ ", изясни тя.

 

И добави: " Взехме си урока от Десислава Атанасова за Конституционния съд ". Партийните централи били натоварили акад. Денков и Габриел да водят тези диалози. 

 

Според нея ГЕРБ имали всички регулатори, във всяка регионална администрация имали най-малко един заместител. Имали и министри. " Хайде тогава Калин Стоянов да го сменяем ", разгласи тя. 

 

Бориславова попита и за какво се изчака седмица и половина за претърсването в заведението на Мартин Божанов. Според нея било тревожно, че минало толкоз време. Това закъснение следвало да получи своите отговори и по тази причина била нужна парламентарната комисия.

 

По думите на Бориславова прокуратурата била с много ниска успеваемост във връзка с такива следствия. Затова трябвало да се попита министърът дали в действителност държавното обвиняване е споделило седмица и половина след убийството да се направи претършуване. Допирателната с Пеевски била, че всички партии дали своят вот единомислещо за комисията. И тя прикани всички, които имат данни за Божанов, да застанат пред комисията. 

По мотив на земеделския министър Кирил Вътев сподели, че ще се направи оценка на неговата работа. Тя уточни, че митинги на " зърнарите " имало в цяла Европа. Бориславова още веднъж повтори, че на всеки министър ще бъде направена оценка. 

 

За регулаторите тя сподели, че би трябвало да се направи оценка на досегашната им работа. Според нея трябвало да се направи сериозна оценка на Комисия за защита на конкуренцията да вземем за пример и знаейки по какъв начин досегашното управление на комисията с роднински връзки в ГЕРБ взема избрани решения.

Попитана за Делян Пеевски Бориславова счита, че както Политическа партия е в коалиция с Демократична България, по този начин ГЕРБ били в коалиция с Движение за права и свободи.

 

За СОС изясни, че локалните избори не трябва да се употребяват като мас за засегнати водачи. По думите на Бориславова ПП-ДБ-СС предложили разнообразни разновидности и нито един от тях не преодолял твърдата опозиция на хората, които са на трето място. 

Попитана за думата слобка, която тя първа употребява, сподели не се сеща за по-подходяща, към този момент. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР