Управлението на здравната система е факторът, който в много по-голяма

...
Управлението на здравната система е факторът, който в много по-голяма
Коментари Харесай

Андрей Чорбанов: Не съм виновен, че хората вярват на мен, а не на властите

Управлението на здравната система е факторът, който в доста по-голяма степен ще способства за сполучливото прекосяване през нова вълна на Covid-19, в сравнение с ограничението на хората. Това разяснява в изявление за Mediapool депутатът от " ИТН " проф. Андрей Чорбанов, който е и академик в Института по микробиология на Българска академия на науките.

" Ако някой счита, че задължаването да се върви с маски или затварянето по домовете ще понижи в доста огромна степен разпространяването, това не е по този начин. Просто го отсрочва за последваща вълна. Колкото по-голям % от хора не се е срещал с вируса при леките разновидности, толкоз повече ще се срещнат с по-тежките ", споделя той. Чорбанов обаче се надява, че новата вълна ще е по-слаба от предходните, най-много на база огромния брой преболедували.

Той оспорва изгодата от имунизациите против Covid-19 и се отнася резервирано към данните, че в страните с висок % имунизация, тежките и смъртните случаи понижават. Според него има медийно затъмнение и цензура над учени. " Няма такава ваксина в света, която да позволява заразяване и предаване на болестта. Такава ваксина в международната процедура в никакъв случай не е имало. Надявам се и да няма нататък ", споделя Чорбанов.

Въпреки това, Има Такъв Народ поддържа покупката на ваксини от държавното управление, тъй като всеки който желае да се имунизира, би трябвало да има такава опция, разяснява той.

Чорбанов не се усеща виновен за това, че хората го слушат и му имат вяра, а не имат вяра на здравните управляващи, които страдат от рецесия на престиж. " Досега нищо, което аз съм съветвал страната не се е случило, с цел да нося отговорност ", споделя той. " Мисля, че мълчанието по тематиката е доста по-престъпно и доста по-тежко в сравнение с да възразявам на управляващите ", добавя Чорбанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР