Управлението на времето е важно умение, от което децата се

...
Управлението на времето е важно умение, от което децата се
Коментари Харесай

Как да научим децата да следят времето

Управлението на времето е значимо умеене, от което децата се нуждаят, с цел да се оправят сполучливо в учебно заведение и вкъщи. (В последна сметка те би трябвало да свършат и домашните си отговорности в точния момент!)

Децата, които знаят по какъв начин да ръководят времето си - които имат качеството, известно като „ самодисциплина “ - постигат по-голям триумф в живота, без значение от това дали става дума за колежа или за кариерата, настояват специалистите.

Малките, които са самодисциплинирани, имат по-голям късмет за триумф в учебно заведение даже от децата с високо IQ, пише priobshti.se.

Повечето обаче имат потребност от помощ, с цел да се научат да ръководят времето си. Добрата вест е, че ръководството на времето е умеене, което може да бъде преподавано и научено. Ето пет метода, посредством които да помогнете на Вашето дете да придобие уменията за ръководство на времето:

1. Създайте „ фамилна линия на времето “

Използвайте дълга хартиена лента, с цел да създадете линия на времето за цялото семейство. Дайте опция на всяко от децата да запише значимите събития през всяка година от живота си, да вземем за пример „ Тръгнах на детска градина “ „ Падна ми първото зъбче “, “„ Имам си коте “.

Това упражнение ще помогне на децата да получат ясно чувство за времето и за миналите години.

2. Подгответе лист „ Навреме “

Запишете на лист хартия главния график за образователните дни на детето си:
7:00 ч. – Събуждане
7:30 ч. – Обличане и закуска
8:00 ч. – Тръгване за учебно заведение
15:00 ч. – Край на образователните занятия!
18:00 ч. – Край на подготовката на домашните
19:00 ч. – Вечеря
20:00 ч. – Време за лягане

Поставете листа върху хладилника или на стената в спалнята на детето – на място, където то елементарно ще го вижда. Това ще покаже на децата какви са значимите неща денем и ще им помогне да имат по-добра визия за времето.

(А защото графикът им е в писмен тип, може би ще имате по-малко разногласия за това по кое време е време за потегляне за учебно заведение, за подготовка на домашните, за вечеря и за лягане!)

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР