Управлението на британския премиер Борис Джонсън вече се крепи на

...
Управлението на британския премиер Борис Джонсън вече се крепи на
Коментари Харесай

Борис Джонсън вече виси само на един глас в британския парламент

Управлението на английския министър председател Борис Джонсън към този момент се крепи на косъм или по-точно на един „ златен пръст ”, който да гласоподава „ За ” предложенията му, написа CNN. 
Първата цялостна седмица на Джонсън като министър председател завърши тъжно, откакто неговата ръководеща Консервативна партия загуби частичните парламентарни избори в Брекон и Радноршър в Уелс.
Официалните резултати демонстрираха, че претендентът на проевропейската партия „ Либерални демократи ” Джейн Додс е победила претендента на консерваторите Крис Дейвис. Така парламентарното болшинство на ръководещите беше сведено до единствено един глас („ златният пръст ”), което усложнява тактиката на Джонсън за Brexit.
В резултат на всичко това Джонсън към този момент е изправен пред едно от най-трудните провокации за който и да е от английските водачи след Втората международна война – да реализира излизането от Европейски Съюз на 31 октомври и да сплоти мощно разединения английски народ.
На процедура, макар цялата си реторика в поддръжка на Brexit, Джонсън наследява всички проблеми, с които се опитваше да се оправи предшественикът му на поста Тереза Мей. А неналичието на устойчиво болшинство в английския парламент  е един от най-големите проблеми за който и да е водач.
Мей по този начин и не съумя да употребява пълноценно нежното болшинство, което наследи от предходния министър председател Дейвид Камерън след предварителните парламентарни избори, които целяха да усилят болшинството на Консервативната партия. Този проект обаче се обърна против нея и тя оглави държавно управление на малцинството, което се нуждаеше от поддръжката на партия „ Северноирландски демократични юнионисти ” (DUP). Така работещото болшинство с 13 гласа преднина последователно бе стопено, защото Консервативната партия загуби изборите, а след това редица депутати напуснаха партията поради прекомерно крайната съгласно тях политика на Мей по тематиката за Brexit.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР