Управление на продуцентски права при предлагане на електронен достъп до

...
Управление на продуцентски права при предлагане на електронен достъп до
Коментари Харесай

Новата книга на доц. д-р Мариана Лазарова „Управление на продуцентски права при предлагане на електронен достъп до аудио-визуални произведения“ излезе от печат

„ Управление на продуцентски права при предложение на електронен достъп до аудио-визуални творби “ на доц. доктор Марияна Лазарова излезе от щемпел.

Изданието на „ Водолей “ осъществено с финансовата поддръжка на НАТФИЗ към този момент може да бъде открито в книжарниците на Академията, „ “, „ “, „ “, „ “, „ “, „ “ и библиотеката на Академията.

Книгата би представлявала интерес за теоретици и практици от креативните промишлености, за правоносители и ползватели, за които цифровата просветеност е основна подготвеност, а познанието за монетизиране на авторските и сродните права в интернет е condicio sine qua non.

„ Авторски и сродни права в аудиовизията “ на авторката от 2015 година беше първи по рода си монографичен труд в региона на екранните изкуства с фокус върху авторскоправната проблематика, обвързвана със основаване и следващо потребление на аудио-визуални творби. В него бяха наранени и модерните интерактивни способи за дистрибутиране на предпазено наличие в цифровата ера, в параленост с обичайните и консервативни форми на линейно разпространяване. Тема, отличаваща се с експоненциално възходяща новост в нашето съвремие, която откри своето развиване в „ Управление на продуцентски права при предложение на електронен достъп до аудио-визуални творби “. Научното проучване съставлява многоаспектно и интердисциплинарно проучване на методите на менажиране на сродните права на професионалните кино продуценти в цифрова среда и построяването на новаторски и ефикасни тактики, лицензионни режими и бизнес-модели, основани на потребление на креативно наличие. Националната нормативна регулация е оценена в подтекста на реформиране на европейската рамка за реализиране на обединен и по-добре работещ пазар на авторски права и за справяне с провокациите, които слагат пред правоносителите новите технологии и цифровата конвергенция. “

е доцент в катедра „ Аудиовизуално произвеждане “ и преподава авторско право на студенти и от двата факултета на НАТФИЗ във всички степени на образование.

Завършва „ Право “ в Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ и „ Кинознание “ в НАТФИЗ. Доктор е по „ Кинознание, киноизкуство и телевизия “ и е доцент по „ Мениджмънт в екранните изкуства “.

Научните й ползи са в областите на филмовата рецензия и авторското право.

Доц Лазарова е също създател на книгите „ “ и „ “. Публикувала е още многочислени критически публикации в списание „ Кино “ и други профилирани издания, както и проблематични публикации, отдадени на интелектуалната благосъстоятелност.

Член е на Консултативния съвет по научна политика и ръководител на Контролния съвет към НАТФИЗ. Между 2001 година и 2009 година е Изпълнителен шеф на сдружение за групово ръководство правата на продуцентите на звукозаписи и актьори – реализатори –.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР