Управителят на Спортния диспансер в Пловдив д-р Влатко Глигоров предупреди

...
Управителят на Спортния диспансер в Пловдив д-р Влатко Глигоров предупреди
Коментари Харесай

Пловдивски лекар предупреди за нова криза с болниците след пандемията

Управителят на Спортния диспансер в Пловдив доктор Влатко Глигоров предизвести за сериозна заплаха за доста хора след прекарана COVID- зараза.

Светилото желае да сме готови, защото куп негови сътрудници от чужбина предизвестяват за вълна от съдбовни последини на хора, изкарали към този момент вируса
Ето неговото послание във фейсбук.

"Скъпи сътрудници и другари, С паника проследявам известията на сътрудници от Западна Европа и Америка, че инвалидизацията и затрудненията с съдбовен край в границите на 6 месеца след прекараната Коронавирус зараза,

и то изключително при пациенти с съпътстващи сърдечно-съдови и метаболитни болести, е извънредно висок и смъртността ще бъде в пъти по-голяма в съпоставяне със смъртността на пациенти, умряли в остра фаза на инфекцията.

Ето за какво считам, че от стратегическа позиция е належащо доста бързо да се подхващат ограничения и да се приготвят и обезпечат средства, механизми и клинични пътеки за амбулаторна и болнична рехабилитация на пациенти, прекарали Коронавирус зараза, изключително за тези с съпътстващи сърдечно-съдови и метаболитни болести.

В момента главен приоритет е спасяването на пациенти с остра форма на Коронавирус зараза, само че с цел да предотвратим следваща вълна от случаи с инвалидизация и летален край е належащо да осигурим условия за следваща рехабилитация на пациентите, прекарали ковид.

Опасявам се, че неналичието на съответни ограничения в тази посока,в комбиниране със комплицираната епидемиологичната обстановка и организационния безпорядък в опазването на здравето, ще провокира обективен яд и неодобрение измежду обществото.

Ето за какво моля, сътрудниците от Министерство на здравеопазването, НЗОК и другите способените органи, да чуят моя апел и да подхващат съответни ограничения в посока незабавна организация за застраховане на амбулаторна и болнична рехабилитация на пациенти, изписани след прекарана Коронавирус зараза за попречване на късните затруднения и възобновяване на работоспособността в оптимално къс интервал от време ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР