Управителят на НЗОК беше пожертван и това няма да се

...
Управителят на НЗОК беше пожертван и това няма да се
Коментари Харесай

В МЗ не са доволни от оставката на шефа на Здравната каса

Управителят на НЗОК беше рискуван и това няма да се отрази добре на работата на Касата. Това е мнението на Михаил Околийски, заместник-министър на опазването на здравето и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК. Пред БНР той изясни, че определеният шеф Станимир Михайлов се е оказал " един доста логичен човек " и с него се е работело доста добре в Надзора. Създаден е един доста уравновесен бюджет на Здравната каса , за който всички сътрудници и опозицията споделят, че в него има първи проблясъци на доста положителни политики.

Управителят на НЗОК Станимир Михайлов и подуправителят проф. Момчил Мавров  в петък, след и ПП/ДБ по отношение на избирането на подуправителя Мавров. Оттеглянето на двамата беше поискано по-рано от партиите, които поддържат държавното управление, като от , че по този начин изглаждат разногласията си .

 бе признат безпрепятствено в пленарна зала  с гласовете на болшинството откакто бе в отрасловата комисия.

" Трудно ми е да схвана логиката за какво, в случай че нещо работи, би трябвало да бъде спряно или унищожено. Очевидно се търсят разновидности за реализиране на доверие, което доста липсва в политиката. Казват, че ще се върви напред на чисто. Но в този момент в Касата се одобряват доста смислени решения ", разяснява Околийски.
 Двете оставки са риск за работата на НЗОК на ежедневна база
Двете оставки са риск за работата на НЗОК на ежедневна база

Добрите хрумвания на Политическа партия не биха се случили без Движение за права и свободи съгласно Антон Тонев

По думите на заместник-министъра на опазването на здравето и с по този начин заложения бюджет има рисковете за някои от общинските лечебни заведения . Някои от тях действат единствено с цел да може кметът да си резервира работата. От финансова позиция тези здравни заведения не са защитими, поддържат се на изкуствено дишане и би трябвало да бъдат преобразувани в лечебни заведения за рехабилитация и долекуване .

Михаил Околийски акцентира, че при регионалните държавни лечебни заведения е друго, тъй като те са гръбнакът на опазването на здравето и в новата тактика на Министерството на здравеопазването ще им се гласоподава огромна роля.

" , който би трябвало да решим, тъй като ресурсът от 8,1 милиарда лв. е стеснен и не може да бъде разпределен върху още и още лечебни заведения ", сподели още заместник-министърът на опазването на здравето.
 ГЕРБ срещу мораториум върху нови лечебни заведения и онколекарствата да се купуват от Касата
ГЕРБ срещу мораториум върху нови лечебни заведения и онколекарствата да се купуват от Касата

Партията желае министърът да си носи директна политическа отговорност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР