Управителят на Луганска област, която вече почти изцяло е под

...
Управителят на Луганска област, която вече почти изцяло е под
Коментари Харесай

Киев призна: Украинските части може да се изтеглят от Луганска област, за да не бъдат пленени

Управителят на Луганска област, която към този момент съвсем напълно е под контрола на съветската войска, съобщи през днешния ден, че украинските бойци може да бъдат принудени да се изтеглят от последните места на опозиция, с цел да не бъдат пленени, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Руснаците няма да могат да завладяват Луганска област през идващите дни, както предричаха анализаторите ", написа в обществената мрежа " Телеграм " регионалният шеф Сергий Гайдай във връзка съвсем цялостната обсада на обитаемоте места Северодонецк и Лисичанск.

" Имаме задоволително сили и запаси да се защитим. Но е допустимо да се наложи да се изтеглим, с цел да не бъдем обкръжени ", уточни той.

ДПА цитира пост, също в " Телеграм ", на Олександър Стрюк, началник на военната администрация в Северодонецк, съгласно който две трети от града е към този момент под обграждане, само че бранителите му не престават гневната си опозиция. По думите му към 90 на 100 от постройките в града са развалени, а 60 % би трябвало да бъдат издигнати отначало.

Според РИА " Новости " съветските сили настояват, че Северодонецк е напълно обграден.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР