Управителят на Фондация Биоселена“ д-р Стоилко Апостолов не може да

...
Управителят на Фондация Биоселена“ д-р Стоилко Апостолов не може да
Коментари Харесай

Трябва ли да има Закон за търговия с хранителни продукти?

Управителят на Фондация „ Биоселена “ доктор Стоилко Апостолов не може да реши дали е необходим Закон за търговия с хранителни артикули . За „ БНР “ той посочи, че от организацията му наблюдават какво се случва в Европа и от 15 години забелязвали радикално друго положение на пазарите и на производството в държавите-членки.

„ Сякаш, че разпоредбите са разнообразни там и тук “ , добави той.

Страната ни настойчиво се прави , че не съществува самодейността на Европейската комисия /ЕК/ – „ Зелени публични поръчки “ , защото не е наложителна, посочи доктор Апостолов. Според него „ умните “ страни се възползват чисто на практика от нея. Той счита, че България също може да се възползва, като се включат родни храни и производители в тези публични поръчки, без да се нарушава правилото за конкуренцията.

Експертът е на мнение, че избрани ползи спъват използването на самодейността. По думите му и самите производители, които би трябвало да са заинтригувани, не реализират задоволително напън, тъй че това да се приложи.

Законът за търговията с храни, настоящ сега във Франция, е доста потребен и прави разпоредбите ясни и за дребните производители, и за потребителите, акцентира той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР