Управителят на болницата във Велинград д-р Жеко Чешмеджиев е в

...
Управителят на болницата във Велинград д-р Жеко Чешмеджиев е в
Коментари Харесай

ВАС: Управителят на МБАЛ Велинград е в конфликт на интереси |

Управителят на болничното заведение във Велинград доктор Жеко Чешмеджиев е в спор на ползи, постанови Върховният административен съд, откакто остави в действие решение на Административния съд в Пазарджик.

Установено е, че на 1 април 2019 година доктор Чешмеджиев е подписал контракт, с който МБАЛ - Велинград отдава чартърен за период от 5 година на „ Медицински център Велинград 2017 “ ЕООД 12 пространства в болнична постройка, ведно със съответното съоръжение и техника.

Едноличен притежател на капитала на болничното заведение е Общинският съвет, който не е оправомощавал шефа й да отдава чартърен болнична благосъстоятелност.

Преди време Антикорупционната комисия реши, че докторът е в спор на ползи, защото е дал чартърен кабинети и съоръжение на друго здравно заведение, в което той самият има лекарска процедура по контракт, и получава приходи от там. КПКОНПИ наложи санкция от 26 833 лева

Върховните съдии показват, че първоинстанционният съд „ вярно е приел, че е потвърдено съществуването на икономическа взаимозависимост и че тя е породила основателни подозрения в безпристрастността и обективността на лицето, което заема висша обществена служба “.

Върховен административен съд добавя, че „ с оглед посочените условия се открива съществуването на причинност сред сключването на контракта за наем и реализиране на активността на сдружението, което на собствен ред е належащо условия за осъществяване на работата и приемането на заплащане от Чешмеджиев по подписания от него цивилен контракт. Налице е причинна връзка сред подписването на контракта за наем и опцията за приемане на приход в пари от Чешмеджиев “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР