Управителят на БНБ Димитър Радев призова за ограничаване на бюджетния

...
Управителят на БНБ Димитър Радев призова за ограничаване на бюджетния
Коментари Харесай

Шефът на БНБ призова да бъде ограничен до 3% бюджетният дефицит

Управителят на Българска народна банка Димитър Радев прикани за ограничение на бюджетния недостиг до 3%. Това стана на годишната среща " Банките и бизнесът ", проведена от " Икономедиа ", съобщи

Радев обърна внимание, че лихвите ще продължат да се повишават, а стягането на паричната политика би трябвало да върви дружно с ограничението на бюджетните разноски.

" Трайното и прогресиращо разхлабване на фискалната политика може да ни върне в от дълго време забравеното време на високи дефицити и възходящ дълг и ликвидни усложнения за бюджета ".

Димитър Радев предизвести, че е прекомерно евентуално да станем очевидци на лека криза в международен и европейски мащаб, което ще се отрази и у нас.

Според шефа на Централната банка целенасочените старания за влизане в еврозоната в целевата дата - януари 2024 година, ще оказват помощ на страната да се оправи по-добре с икономическите компликации:

" Пътят към еврозоната има капацитет да се трансформира в катализатор на процеси, които да консолидират както политическата, по този начин и макроикономическата рамка ".

Радев удостовери, че банковата система у нас посреща провокациите в доста добра и солидна позиция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР