Управителят и програмен директор на Канал 3 Ива Стоянова се

...
Управителят и програмен директор на Канал 3 Ива Стоянова се
Коментари Харесай

Собственичката на Канал 3 Ива Стоянова става директор „Информация“ в Нова телевизия


Управителят и програмен шеф на Канал 3 Ива Стоянова се причислява към екипа на Нова телевизия като общоприет шеф „ Информация “, стана ясно от известие на уеб страницата на медията. Досега на този пост беше Вяра Анкова.

„ Като общоприет шеф „ Информация “ Ива Стоянова ще работи за увеличение на аудиторния дял на осведомителните и публицистични формати и ще дава отговор за всички планове на новинарския екип “, се споделя в известието на медията.

До момента Ива Стоянова беше шеф и програмен шеф на свързваната с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски телевизия Канал 3. През юни 2019 година „ Капитал “ заяви, че тя е придобила 90% от акциите на малкия екран. В комерсиалния указател Стоянова към момента е вписана като притежател на 90% от "Ти Ви Медия Проджект ", която съгласно регистъра на Съвета за електронни медии има телевизия Канал 3.

Преди това Стоянова е работила като водещ и кореспондент в ТВ7. Заедно с Николай Бареков е била водеща на утринния блок на канала – „ Бодилник “. След това Стоянова се издига до позицията шеф на публицистиката в ТВ7.

Преди това е работила в Би Би Ти („ Балкан българска телевизия “). Била е кореспондент, а по-късно се е издигнала до шеф на новините в малкия екран. Оттам е и познанството й с майката на депутата Делян Пеевски - Ирена Кръстева. През 2009 година Кръстева закупи Би Би Ти от Петър Манджуков.

Кариерата на Стоянова в медиите стартира във в. "Народен спорт " и "Седем дни спорт ". Била е коментатор на спортна гимнастика в телевизия "София кабел ". Във визитката ѝ на уеб страницата на Нова телевизия е записано, че е приключила „ Журналистика “, „ Спортен мениджмънт “ и „ Публичен мениджмънт “ и има специализация в CNN.

„ За мен NOVA е следващо предизвикателство в специалността. Благодаря на братя Домусчиеви за поканата да съм част от най-гледаната българска телевизия. Това доверие ме задължава и ангажира да вложа в работата си освен опит и старания, само че и страст и сърце за опазване на лидерската позиция на NOVA и все по-успешното развиване на медията занапред” е представена да споделя Стоянова в прессъобщението.

Стоянова не е първият кадър на Канал 3, който става част от екипа на Нова телевизия след придобиването ѝ от братята Георги и Кирил Домусчиеви. Седмица след завършването на договорката директорката на новините в Канал 3 Миляна Велева пое същия сектор в Нова телевизия.

Два месеца по-късно журналистът Васил Иванов се завърна от Канал 3 в Нова телевизия. Той напусна Нова през април 2017 година като упрекна продуцента на новините Дарина Сарелска в цензура. В известието беше посочено, че той се завръща в медията по покана персонално от новия притежател Кирил Домусчиев.

Няколко месеца след придобиването на малкия екран от братя Домусчиеви беше обявено, че договорите на проверяващите публицисти Генка Шикерова и Миролюба Бенатова са прекъснати. Нова се раздели също с водещата на утринния блок Анна Цолова, както и с продуцентката Дарина Сарелска./https://www.svobodnaevropa.bg/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР