Управителният съвет на Североизточното държавно предприятие /СИДП/ прие спешно да

...
Управителният съвет на Североизточното държавно предприятие /СИДП/ прие спешно да
Коментари Харесай

Горските в Североизточна България обръщат гръб на руските коли

Управителният съвет на Североизточното държавно дружество /СИДП/ одобри незабавно да бъде оповестена нова процедура за закупуване на коли за всички горски и ловни стопанства, както и за централното ръководство /ЦУ/ на предприятието. На съвещание на УС точката бе гласувана, защото предходната процедура за доставка на коли по три обособени позиции бе прекъсната. Решението за прекратяването е взето от настоящия директорски съвет на предприятието, като претекстовете са - съществуването единствено на един участник не е дало опция да се реализира действителна спортна конкуренция в поръчката, липса на финансови средства, все още договорът не е бил подписан от участника, избран за реализатор на поръчката, а също по този начин не е показан документ, че наградата по застрахователната лавица, показана като гаранция за положително осъществяване на контракта не е платена.

В периода, очакван по Закона за публичните поръчки, решенията за преустановяване на процедурата за всяка една от трите позиции не са обжалвани и те са влезнали в законна мощ.
Припомняме, че по процедурата, която бе оповестена от Управителния съвет в състав – инж. Ради Иванов, юрист, Веселин Пенчев и Ралица Стойчева-Тихомирова, трябваше да бъдат закупени 92 автомобила – съветско произвеждане.Цените за трите позиции бяха следните - последна цена за 1 брой UAZ, модел 2206 е 45 950 лв. без Данък добавена стойност и без стойностите на лизинга, такси, съпътстващи разноски и застраховки, последна цена за 1 брой UAZ, модел 2363 е 62 950 лв. без Данък добавена стойност и без стойностите на лизинга, такси, съпътстващи разноски и застраховки; последна цена за 1 брой ЛАДА, модел 18064 е 37 950 лв. без Данък добавена стойност и без стойностите на лизинга, такси, съпътстващи разноски и застраховки. Установено е, че посоченият годишен лихвен % от единствения претендент е почти 10%,, като общото извънредно оскъпяване надвишава 1 милион и 30 хиляди лв.. Процедурата е тествана от Върховна административна прокуратура, като формираното произвеждане е прекъснато.

Нови служебни коли за териториалните поделения на СИДП и за охранителните екипи към Централно управление на предприятието не са закупувани от 2017 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР