Управителният съвет на Фонд Социална закрила“ одобри за финансиране 68

...
Управителният съвет на Фонд Социална закрила“ одобри за финансиране 68
Коментари Харесай

Фонд „Социална закрила“ ще финансира 68 проекта за подобряване на социалните услуги

Управителният съвет на Фонд „ Социална протекция “ утвърди за финансиране 68 плана за ремонтни действия, съоръжение и обзавеждане на материалната база за даване на обществени услуги. От утвърдените планови оферти, чиято обща стойност възлиза на 1 733 942 лева, 58 са на общински администрации и 10 на снабдители на обществени услуги.

Проектите целят построяването на центрове и комплекси за даване на обществени услуги в общността, възстановяване изискванията на живот на хората, настанени в профилирани институции за даване на обществени услуги, както и възстановяване на материалната база на пространства, в които се дават обществени услуги. Сред задачите на утвърдените планови оферти са и закупуването на съоръжение и обзавеждане, както и осъществяване на по-малък размер ремонтни действия, които не попадат в различен тип донорски стратегии.

Одобрени са 21 планови оферти за даване на обществени услуги и за образуване и осъществяване на мероприятия, ориентирани към консуматори на обществени услуги на стойност 328 765 лева Финансираните планове са за откриване и развиване на новаторски обществени услуги в общността. Бенефициентите са най-вече деца и възрастни хора с увреждания, дами и деца претърпели принуждение, деца в риск.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР