Управителният съвет на БФВолейбол обяви конкурс за национален треньор на

...
Управителният съвет на БФВолейбол обяви конкурс за национален треньор на
Коментари Харесай

Заваляха кандидатури за селекционер на женския национален отбор по волейбол

Управителният съвет на БФВолейбол разгласи конкурс за народен треньор на женския народен тим. Президентът Любо Ганев изясни в изявление за формалния уебсайт на централата какви са задачите пред отбора.

" За мен и моите сътрудници от Управителния съвет това е верният метод. Постът е доста значим. Договорът на предходния треньор Иван Петков изтичаше и той самичък сподели, че няма да продължи. Като членове на Управителния съвет желаеме да сме оптимално осведомени с условията на треньора. Трябва да сме готови с информацията за него. Вече има запитвания от най-малко 6-7 души. Очаквам броят им да надмине 10 ", съобщи Ганев.

" Няма неща, които да не са значими. От решаващо значение ще бъде визията на индивида за националния тим. Искаме да забележим по какъв начин си показва нещата, по какъв начин мисли да реализира задачите. Колкото повече подадат документи, толкоз по-оправдан избор ще създадем. При всички положения ще вземем решението през януари. Тогава ще имаме съвещание на Управителния съвет. Ще обсъдим всички кандидатури. Сериозна тежест ще има и думата на треньорската комисия. Там са събрани експерти, които ще създадат своите отчети до членовете на УС. Когато имаме всички мнения, ще изберем най-хубавото решение.
свързани новини5482на 30.05.2021
Ще беседваме с претендентите персонално. Нека забележим какви са техните условия и дали ще можем да им ги осъществим. Вече има 4-5 задгранични кандидатури за поста и множеството не са от България ", добави президентът на БФВолейбол.

Ганев разгласи 2021-а за годината на женския в България.

" България семейства на финалите на Европейската златна лига и на Европейското състезание. Основната цел на Управителния съвет беше да създадем този тим различим. Такова медийно внимание към женските националки в никакъв случай не е имало. Затова одобрявам, че задачата е изпълнена. Можеше да реализираме малко по-добър резултат на Европейското състезание и един четвъртфинал против Нидерландия щеше да ни приляга. Смятам, че мястото ни беше във финалната четворка. Със самоуверено сърце мога да кажа, че девойките дадоха всичко от себе си. Целите пред новия треньор не са се трансформирали. Трябва да сме в топ 10 на света ", сподели още Ганев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР