Управителният съвет на БФ Волейбол избра Пламен Константинов за нов

...
Управителният съвет на БФ Волейбол избра Пламен Константинов за нов
Коментари Харесай

Любомир Ганев: Целта за Европейското първенство догодина е четвъртфинал

Управителният съвет на БФ Волейбол избра Пламен Константинов за нов треньор на мъжкия народен тим. На съвещанието изборът беше сред него и Мартин Стоев. С огромно преимущество беше определен Константинов.

„ Проведохме доста срещи и зададохме едни и същи въпроси към претендентите “, изясни президентът Любомир Ганев. „ Всичко беше докладвано пред Управителния съвет. След очевидно гласоподаване сред 23 присъстващи с голямо болшинство беше определен Константинов. Нашата цел е да има дълготраен контракт, в който ще се опитаме да вкараме условия. Като федерация ще създадем всичко належащо да помогнем на треньора и тима, да създадем условия, в допълнение обосноваване, застраховки, материални тласъци. Целта е в идващите няколко години да върнем България на подобаващото ни място “ .
Любомир Ганев.
„ Абсолютно всички претенденти бяха добре готови, в това число и чужденците. Имаха ясна стратегия и цел. Искам да им благодаря. Преди да излезем пред медиите уведомихме претендентите какъв е изборът. Не да го научават от медиите. Вратите остават отворени към всеки от тях. Целта за европейското състезание следващата година е четвъртфинал. Много е значимо да върнем почитателите в залите. Привържениците би трябвало да имат вяра в тима. Потенциалът е доста по-голям, в сравнение с показвахме в последните две години. Важното е да имаме оптимално стимулирани състезатели “, продължи Ганев.

„ Мартин Стоев беше претендент за мъжкия тим и не сме обсъждали дали ще бъде удължен договорът му при младежите. Това ще е тематика на последващо съвещание на Управителния съвет “, сподели той по отношение на казаното от Стоев в изявление за БГНЕС, че експертът не е бил претендент за народен селекционер и че не му е било предлагано да остане треньор на младежите. „ Виждам по-голям капацитет и при женския тим. Още не сме разгледали отчета на треньора Лоренцо Мичели. Важното е, че следващата година още веднъж ще участваме в Лигата на нациите. Аз персонално не виждам по-добро име и претендент за женския тим от Мичели “.

„ Към всеки претендент имаше едни и същи въпроси “, разяснява вицепрезидентът Давид Давидов. „ Календарът за идната година задължава оптимално високо класиране. В момента не желаеме да ангажираме треньорите и състезателите с упования. Досега тази процедура не ни е пособия. Ще се опитаме да осигурим най-хубавите условия. Трябва да имаме боеспособен тим, който да се бори за най-високи класирания. Предстои ни присъединяване в Лигата на нациите, желаеме да се класираме в осмицата на Европейското състезание, а на олимпийската подготовка – каквото сабя покаже. Това беше визията и на Пламен. Затвърди се мнението, че треньорът би трябвало да е българин. Така ще има повече шансове за поддръжка и сплотяваща роля. Надявам се, че изборът ни е верен. Търсихме необятна поддръжка измежду членовете на Управителния съвет. Решението е от изключителна значимост и Константинов ще има нашата поддръжка като организация “.

„ Срокът на контракта ще бъде изчистен в спомагателни диалози. Трябва да е най-малко за три години. Ръководството на неговия клуб Локомотив Новосибирск демонстрира цялостна поддръжка за решението му. Константинов води един от най-успешните тимове в Еропа в последните години и това му даде преимущество. Доказал се е на интернационално равнище. Константинов е извънредно стимулиран да стартира работа в националния отбор. Целта му е като нашата – възстановяване на резултатите. Естествено, че са водени диалози за финанси. Неговите условия са идентични както при другите претенденти. Парите не са били значимото при диалозите. Нашата задача към този момент е да осигурим всички предпоставки за допустимо най-хубаво показване на националния тим “, приключи той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР