Управителният съвет на Българската федерация по вдигане на тежести определи

...
Управителният съвет на Българската федерация по вдигане на тежести определи
Коментари Харесай

Трима български щангисти ще защитават евротитли в Ереван

Управителният съвет на Българската федерация по повдигане на тежести дефинира треньорите и състезателите, които ще ни показват на започващото идната събота в Ереван европейско състезание за мъже и дами. Днешното съвещание в Русе бе ръководено от неотдавна вписания нов президент Ариф Маджид и на него бе решено в арменската столица националите да бъдат водени от основен треньор Иван Иванов и от персоналните треньори на състезателите - Кръстина Атанасова, Радослав Атанасов, Никола Колев, Пламен Братойчев, Борислав Налбантов. Окончателният треньорски състав към БФВТ ще бъде разискван и гласуван на Общо заседание на сдружението на 31 май 2023 година, след утвърждение от УС, препоръчан на Треньорска комисия.

Определен бе и съставът на българския тим, ето кои ще ни показват на европейското в Ереван:

МЪЖЕ

55 кг Ангел Русев (първи по поръчка с дуел 265 кг) и Дениз Данев (четвърти по поръчка с 245 кг)

61 кг Габриел Маринов (трети по поръчка с 285 кг) и Иван Димов (пети по поръчка с 280 кг)

67 кг Валентин Генчев (четвърти по поръчка с 310 кг) и Диан Пампорджиев (седми по поръчка с 305 кг)

73 кг Божидар Андреев (втори по поръчка с 342 кг)

89 кг Карлос Насар (първи по поръчка с 380 кг)

109 кг Васил Маринов

ЖЕНИ

45 кг Бояна Костадинова и Рени Русева

49 Магдалена Димитрова

59 кг Галя Шатова

+89 кг Джесика Иванова

На предходното европейско състезание България провокира възторг, като завоюва половината от вероятните 10 трофеи при мъжете. В Тирана предходната пролет първенци станаха Ангел Русев, Иван Димов, Валентин Генчев, Дейвид Фишеров и Христо Христов, вицешампион бе Карлос Насар, а Габриел Маринов и Божидар Андреев сграбчиха бронз. Дениз Данев се подреди четвърти, а Васил Маринов бе пети в дуелите. Сега в Армения Ангел Русев, Иван Димов и Валентин Генчев ще пазят евротитлите си от предходната година И още - във „ вундертима “ на Иван Иванов на предишното европейско имаше трима дебютанти, двама от които се върнаха с медали, единият даже със злато. Общо от 10-те българи в Албания 4 бяха под 20 години, което бе поръчка за положително бъдеще на родните щанги.

В Тирана предходната година България приключи с най-гръмкия си триумф през новия век, а и за последните 30 години. Първо място в отборното класиране, към този момент освен при мъжете, а и в общата класификация. Пет трофеи в общо десетте мъжки категории, 8 медала – 5 златни, 1 сребърен и 2 бронзови единствено в дуелите, а общо с тези в обособените придвижвания оценките ни набъбваха до феноменалните 23, от които 13 златни. В класирането по народи бяхме безапелационни спечелили, както по брой медали, по този начин и по брой трофеи и при мъжете, и в общото нареждане. Успехът се ускорява от обстоятелството, че участвахме единствено с 13 състезатели, а изпреварихме страни с по 17, 19, че и 20 представители.

Европейското състезание в Ереван е от 15 до 23 април.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР