Управителният съвет на Българската федерация по тенис реши на свое

...
Управителният съвет на Българската федерация по тенис реши на свое
Коментари Харесай

БФТенис с мерки срещу разпространението на коронавируса

Управителният съвет на Българската федерация по тенис реши на свое изключително съревнование да приустанови и отсрочи провеждането на всички национални и интернационалните надпревари по тенис за момчета и девойки до 10, 12, 14, 16 и 18 години, както и за мъже и дами в интервала до 30 април в това число.

До 18 март краткотрайна комисия ще внесе оферти дали да бъдат планувани нови дати на отсрочените надпревари или те дефинитивно да отпаднат от каледара на БФТ за спортната 2019/2020 година, в случай че не бъде допустимо да се намерят нови подобаващи дати за провеждането им, като за интернационалните спортни прояви тези нови дати се съгласуват и с ITF и Tennis Europe.

Също по този начин се прекратява активността на Българския Национален Тенис Център (БНТЦ) в началото за период до 31 март 2020 година, в това число, като в този интервал ще бъдат прекратени подготвителната, спортната, административната и комерсиална активност на територията му. С оглед развиването на епидемиологичната конюнктура в град София до края на месец март ще бъде оповестено дали ще възобнови активността си и в случай че да - в какъв режим ще действа центърът през месец април.

БФТ предлага на всички състезатели да не подхващат пътувания свързани или не с участия на интернационалните шампионати, като под егидата на централата няма да бъдат изпращани участници в чужбина и на интернационалните надпревари.

Престои основаването на ексклузивен щаб в БФТ, към който в период до 30 април да могат да се обръщат за информация и инструкции клубовете - членове на БФТ, състезатели и треньори по тенис, родители на състезатели по тенис. Този щаб ще поддържа връзка с държавните и общински управляващи, с ITF и Tennis Europe. Допълнителна информация за членовете на щаба и контактите с него ще бъдат оповестени на интернет страницата на БФТ.

УС на БФТ приканва своите членове, състезатели и треньори за висока персонална, гражданска и обществена отговорност в тази комплицирана конюнктура, с цел да може да бъде овладяна по-бързо Коронавирус -19 епидемията и да може всички фенове на тениса в България по-скоро да се върнат към безрисково упражняване на своя обичан спорт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР