Управителният съвет на Българската браншова камара Пътища отправи апел към

...
Управителният съвет на Българската браншова камара Пътища отправи апел към
Коментари Харесай

ББК Пътища призова депутатите да не уронват престижа на бранша

Управителният съвет на Българската браншова камара " Пътища " насочи зов към народните представители да прекратят практиката си да уронват престижа на Пътния отрасъл и на потвърдени специалисти в него , оповестяват от ББК " Пътища ".

Тяхната позиция е по отношение на присъединяване на депутатът Настимир Ананиев - ръководител на Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление на 21.04.2022 година в утринен блок по национална телевизия. От сектора са възмутени от изказванията на политика.

Относно следващите клевети на господин Ананиев за: "....видяхме на митингите, началника на АПИ, който е отговарял за пътната поддръжка през 2017 година до компаниите, които е трябвало да управлява..... ", Управителния съвет на Българска браншова камара " Пътища " допуска, че засяга инж. Георги Златев, който в интервала на осъществяване на настоящите контракти не е в системата на държавната администрация. В интервала от 2014 година до началото на 2017 година е бил шеф на дирекцията, отговаряща за настоящият ремонт и поддържането на РПМ, като през този интервал и господин Ананиев е част от ръководството и е имал опцията, директно да влияе върху активността Агенция " Пътна инфраструктура ".

От ББК " Пътища " са безапелационни, че е неприемливо да се вършат такива внушения, като за задачата се употребяват погрешни изказвания . От сектора допълниха, че все още инж. Златев е член на Контролния съвет на ББК " Пътища " и е неоспорим и потвърден експерт в своята активност.

УС на ББК " Пътища " съобщи, че членовете на Камарата изпълняващи действия по изцяло законните контракти по настоящ ремонт и поддържане и зимно поддържане, постоянно са изпълнявали предоставените им задачи от Възложителя, по същите законни контракти в период и качествено.
 Ананиев: Държавата е пленник на порочни практики
Ананиев: Държавата е пленник на порочни практики

Търсела се формулата по какъв начин да се разплете възела към пътищарите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР