Управителният съвет на Българска болнична асоциация разпространи изявление до медиите

...
Управителният съвет на Българска болнична асоциация разпространи изявление до медиите
Коментари Харесай

ББА: Частните болници в пълна гововност да приемат заразени с коронавирус пациенти

Управителният съвет на Българска болнична асоциация популяризира изказване до медиите по отношение на епидемиологичната конюнктура с вирусна зараза COVID-19.

Публикуваме позицията без редакторска интервенция:

"Уважаеми жители,

Обръщаме се към Вас по отношение на настъпилата епидемиологична конюнктура с вирусна зараза Коронавирус 19, както и зачестилите въпроси на пациентите, могат ли да се обръщат към частни лечебни заведения в този случай.

Кирил Ананиев със заповед по отношение на последните рекомендации на Щаба за битка с ковид

Искаме да ви уверим, че частните лечебни заведения са единна и неразделна част от здравната система в България, която има равностойни функционалности с държавните лечебни заведения. В ББА членуват 90% частни лечебни заведения и всички лечебни заведения за болнична помощ – членове на Българска болнична асоциация, са подхванали нужните и открити в страната ограничения за ограничение на рисковете от заболяване и съответно осъществяване на лекуването на пациенти. Към този миг са приведени в осъществяване получените инструкции от способените институции на международно и локално равнище, съдържащи ограничения за недопускане и ограничение разпространяването на вируса на територията на лечебните заведения.

Освен това имаме подготвеност да ангажираме нашите лаборатории за проучване на пациенти с COVID-19, както и да прилагаме бързи проби за диагностика на пациентите и медицинския личен състав, в случаи на подозрения за заразяване с COVID-19.



За задачата чакаме да ни бъдат предоставени от Националния спешен щаб: характерния реактив, нужен за осъществяване на изследванията; защитни костюми за личния състав, както и другите съпътстващи епидемиологичната тактика средства за предварителна защита и отбрана – както на пациентите, по този начин и на личния състав.

По информация от Световната здравна организация, разпространяването на Коронавирус 19 може да бъде доста забавено или даже обърнато посредством използването на здрави ограничаващи и контролни действия.

В тази връзка ви осведомяваме, че лечебните заведения, които членуват в Българска болнична асоциация са подхванали всички нужни дейности, които са заложени в предписанията, с цел да се обезпечи подготовка и поръчителство на всички пациенти, при положение на потребност от здравна помощ и са с равнище на обезпеченост на реакцията над междинното за страната.

Първи смъртен случай на коронавирусa у нас. Белият дроб на умрялата - призрачен

Имаме подготвеност, дружно с сътрудниците от всички лечебни заведения в България, да вземем присъединяване във всички проведени от държавното управление противоепидемични дейности според от съответната обстановка и потребности, като чакаме Националния спешен щаб да уточни логаритъм за това, както и да разгласи народен проект за финансиране на епидемиологичната обстановка ", се споделя в мнението на Българската болнична асоциация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР