Управителният съвет на Агенция Пътна инфраструктура“ обсъди с директорите на 27-те областни

...
Управителният съвет на Агенция Пътна
инфраструктура“ обсъди с директорите на
27-те областни
Коментари Харесай

АПИ е създала организация за обработка на пътищата при понижение на температурите. Шофьорите да подготвят автомобилите

Управителният съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ разиска с шефовете на 27-те регионални пътни управления подготовката за зимно поддържане на републиканските пътища. На Национално съвещание шефовете на пътните управления рапортуваха на председателя на УС на АПИ Георги Терзийски за наличните все още количества суровини - сол, пясък, луга и техника, с които да се обработват настилките през първите по-студени дни по високопланинските проходи и съоръженията, защото там предпоставките за заледявания рано сутрин са най-големи.

Създадената организация за обработка на настилките при утежняване на времето трябва да е на нужното равнище и към пътноподдържащите компании, които не изпълняват поетите задължения, ще приложим цялата суровост на нормативната уредба, безапелационен е инж. Иван Досев, член на УС на АПИ, в чийто ресор е поддържането на пътната инфраструктура. До края на месеца по райони на обмисляне ще се проведат регионалните срещи за готовността за зимата, в които вземат участие представители на другите институции - Пътна полиция, ГД "Пожарна безопастност и отбрана на населението ", ИА "Автомобилна администрация " и други Първата е през следващата седмица. На шефовете на областните пътни ръководства е разпоредено да наблюдават прогнозите по райони и със повишено внимание да предприемат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките, като доставките не престават за зимен сезон 2020/2021. Очаква се в интервала 1-15 ноември, според от метеорологичните условия, да бъде въведено зимното поддържане на републиканската пътна мрежа в цялата страна.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ призовава водачите да започнат подготовката на колите си за движение при зимни условия, да не чакат първите минусови температури, и да следят за положителното техническо състояние на транспортното средство.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР