Употребяваните смартфони на Apple са най-търсени на вторичния пазар(снимка: CC0

...
Коментари Харесай

Търсенето на употребявани смартфони расте. Кой е лидерът?


Употребяваните смарт телефони на Apple са най-търсени на вторичния пазар
(снимка: CC0 Public Domain)

Интересът към смарт телефоните втора ръка пораства на международния пазар, съгласно настоящи данни на изследователската компания Counterpoint Technology Market Research за предходната година.

Търсенето на използвани телефони се повиши внезапно през 2021 година – с към 15% по отношение на миналата година, с максимален растеж в Индия и Латинска Америка. Най-популярните устройства на вторичния пазар са iPhone и Samsung Galaxy, сочат данните от изследването.
още по темата
Употребяваните смарт телефони с марката на Apple са най-търсени: техният дял в общите продажби на такива устройства е 40%. На второ място е Samsung, следван от Huawei, Oppo и Vivo.

На европейския пазар търсенето на употребявани смарт телефони се е нараснало с 10% през предходната година, до момента в който в Съединени американски щати вторичният пазар на умни телефони бележи растеж от 15%. Латинска Америка демонстрира най-виско растеж в сегмента – 29%, следвана от Индия с 25%.

Според анализаторската компания IDC, през първото тримесечие на тази година са продадени общо 314,1 милиона смарт телефона. Това е с 8,9% по-малко по отношение на същия интервал на миналата година, когато продажбите доближиха 344,7 милиона единици.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР