Употребата на райски газ, смесен с алкохол, може да завърши

...
Употребата на райски газ, смесен с алкохол, може да завърши
Коментари Харесай

Началник на клиника по токсикология: Райският газ може да е много опасен за подрастващите

„ Употребата на божествен газ, разбъркан с алкохол, може да приключи с съдбовен край. “ Това изясни Доц. доктор Светлан Дерменджиев, шеф на клиниката по токсикология към УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив. Той направи този коментар на фона на следващия случай на колабирал младеж в дискотека в града.

17-годишно момче загуби схващане за повече от час в пловдивската дискотека, където беше осъществен и голият обиск. Баща му съобщи, че той е използвал алкохол и божествен газ.

„ Райският газ е прочут от преди повече от две епохи като средство за развлечение, каквото е било първичното му потребление в средите на интелектуалците преди повече от век. Райския газ може да се трансформира в рисков отровен агресор за човешкото здраве изключително при младежите. Това съединяване провокира и има упоителен резултат. То може да провокира угнетяване на съзнанието и заради функционалната незрялост на нервната система в детска възраст може да докара и до опасности за здравето и за живота “, изясни доцент Дерменджиев.

A eкип на bTV направи инспекция в столичните заведения в София.

Малко след среднощ събота против неделя. Дискотека в Студентски град. Минути откакто влизаме попадаме на девойки, които обикалят масите с флакон, балони и капсули с божествен газ. Ние също си купуваме от тях. За 6 лева на балон.  Собственикът на нощното заведение отхвърли в него да се продава божествен газ.
„ Няма такова нещо още след като е станала възбраната ние сме забранили да се продават такива неща. Въобще не знам дали тези фрагменти са настоящи, дали не са. Почти съм на 90% сигурен, че това не е от в този момент и са остарели фрагменти, само че щом твърдите вие, аз ще си направя своето следствие и ще взема ограничения. Ние продаваме алкохол, продаваме и безалкохолни, продаваме и ядки и доста други неща, само че не можем да бъдем пъдари. Всеки у дома би трябвало да си възпита децата - какво да използват, какво да взимат, тъй като ние носим отговорност за това какво се случва в нашия клуб, само че може ли на 200 деца ние да бъдем виновни за техните дейности “, сподели Петко Димитров, притежател на клуба.

От асоциацията на заведенията упорстват законът да бъде спазван, а институциите да вършат повече инспекции.

„ Няма по какъв начин отговорността да пада върху асоциацията или върху всички заведения. Трябва да се откри кое заведение е извършител и то да понесе глоба. Закона ясно е споделил - какво има право да се продава, какво няма и каква е глобата “, изясни Ричард Алибегов, ръководител на Българска асоциация на заведенията.
bTV потърси виновните за инспекциите институции КЗП и РЗИ, само че не съумя да се свърже с тях. Експерти предизвестяват, че използването на божествен газ крие съществени опасности.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР