Употребата на марихуана повишава риска от инфаркт и инсулт, съобщи

...
Употребата на марихуана повишава риска от инфаркт и инсулт, съобщи
Коментари Харесай

Употребата на марихуана увеличава риска от инфаркт и инсулт

Употребата на марихуана покачва риска от инфаркт и инсулт, заяви ДПА, представено от Българска телеграфна агенция.

Две научни проучвания демонстрират, че възрастни хора, употребяващи марихуана, са по-предразположени към инфаркти, инсулти и хоспитализация спрямо неупотребяващите. Те са и по-предразположени към развиване на сърдечна непълнота.

Научните проучвания са показани тази седмица на научна сесия на Американската асоциация по сърдечни болести във Филаделфия.

И двете проучвания не включват използването на канабис, съпроводена с тютюнопушене. Фокусът на двете научни разработки е напълно върху сърдечносъдовия резултат от използването на марихуана.

Американската асоциация излезе с рекомендации против тютюнопушенето и използването на марихуана поради евентуални провали върху сърцето, белите дробове и съдовете.

Последните проучвания върху използването на канабис демонстрират, че пушенето и инхалирането покачват концентрацията на карбоксихемоглобин, който е токсичен, и на катран до равнища, сходни на тези при тютюнопушенето. Пушенето и инхалирането се свързват със болести на сърдечния мускул, болки в гърдите, разстройства в сърдечната активност, инфаркт и други съществени положения, сподели професор Робърт Пейдж от учебното заведение по фармация към университета в Колорадо.

Броят на хората над 65 година, които оповестяват, че използват марихуана, се усилва в последните години и даже се е удвоил сред 2015 година и 2018 година съгласно репортаж на Си Ен Ен.

Едно от проучванията, показани през тази седмица, демонстрира, че използването на марихуана има отрицателни резултати върху здравето на хора с хронични болести като високо кръвно налягане, нараснал холестерол, диабет.

При употребяващите марихуана има 20 % по-висок риск от инфаркт и инсулт при хоспитализация.

Според второто проучване, което е спонсорирано от Националните здравни институти, ежедневната приложимост на марихуана може да докара до развиване на сърдечна непълнота.

Около 6,2 млн. възрастни в Съединени американски щати страдат от сърдечна непълнота.

" Искаме да предложим на обществото повече профилирана информация за резултата от използването на марихуана и да подпомогнем информираността за взимане на решения на щатско равнище, както и да образоваме пациентите ", сподели водещият създател на проучването Якубу бин Алхасан, който е доктор в Балтимор.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР