Упоритите действия на Община Мездра за намиране на средства за

...
Упоритите действия на Община Мездра за намиране на средства за
Коментари Харесай

Община Мездра осигури средства за укрепване на свлачището на пътя за Игнатица

Упоритите дейности на Община Мездра за намиране на средства за подсилване на свлачището на пътя за с. Игнатица стигнаха до сполучлив край. Вчера в базата на Управляващия орган на Програма за Трансгранично съдействие в гр. Кълъраш, Румъния, кметът на Община Мездра инж. Генади Събков и полк. Даниел Никосур Манолеа – основен контрольор на жандармерията на окръг Мехединци, Румъния подписаха контракт по план „ Съвместни старания против естествени бедствия “.
Проектът е на обща стойност 937 151,73 евро. 453 175, 58 евро ще бъдат вложени в Община Мездра. Освен подсилване на свлачището до с. Игнатица ще бъде построена и система за ранно обявяване. В рамките на 30 месеца всички планувани дейности би трябвало да приключат.
Свлачището в Игнатица е записано в края на 2006 година като от време на време се задейства и е засегнало съвсем цялата широчина на външната лента на пътното платно в сектор с дължина към 85 метра. Под него, в зоната на стръмния бряг на дерето, е образувано друго свлачище с по-малка повърхност и дълбочина.
При следваща активация на свлачището, построената през 2008 година подпорна стена се е деформирала в сектор с дължина 48 м, като по пътното платно са отворени пукнатини.
Предвидените средства за другия сътрудник ще бъдат оползотворени за закупуване на високопроходим автомобил и модернизиране на техниката в жандармерията на окръг Мехединци.
Проектът се осъществя в поддръжка на Общинския проект за развиване 2014-2020, стратегическа цел: 3 „ Устойчиво развиване на община Мездра посредством възстановяване на техническата инфраструктура, околната и селищна среда “, приоритет 3.5 „ Превенция на климатичните промени и битка с техните последици “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР