Университетът в Кеймбридж е започнал разследване на поредица от смъртни

...
Университетът в Кеймбридж е започнал разследване на поредица от смъртни
Коментари Харесай

Студентите в елитни университети - по-склонни към самоубийство

Университетът в Кеймбридж е почнал следствие на поредност от смъртни случаи на студенти, за един от които е доказано, че е самоубийство.

От март до момента са умряли петима студенти на влиятелния университет с 800-годишна история. Освен един доказан случай на самоубийство, четири други смъртни случая са съмнителни, съобщи представителят на университета Матю Нортън.

След гибелта на четвъртия студент през май университетът назначи екип, който да работи взаимно с Националната здравна работа на Англия, с цел да проведат следствие. Представителите на университета, базирайки се на неприкосновеността на персоналния живот на студентите, дадоха малко информация, само че Нортън съобщи, че наподобява, че няма " никакви връзки сред докладваните случаи ".

Петият смъртен случай е регистриран през юни, след началото на следствието.

" Това е необикновено притеснително за целия университет: Пет смъртни случая на студенти от март насам - това е трагично ", сподели професор Греъм Върго, старши ректор на Кеймбридж.

Университетът няма да разкрие точните аргументи за гибелта на студентите.

Експертите настояват, че актът на самоубийство постоянно може да бъде емоционален и не е елементарно да се свърже с съответна причина. Пандемията от ковид е основала условия, разнообразни от тези, които експертите по психологично здраве са виждали до момента, което прави определянето на аргументите още по-трудно.

И в Съединените щати професори от цялата страна оповестяват, че след началото на пандемията студентите в колежите не реализират положителни резултати и не посещават толкоз постоянно образователните занятия. Но загрижеността за прочувственото им здраве предшества появяването на ковид. Изследване, оповестено през юни въз основа на изследване на 350 000 студенти в близо 400 академични кампуса, откри, че психологичното здраве на колежаните в Съединени американски щати се утежнява прогресивно от 2013 година насам.

" Изключително мъчно е - извънредно е ", споделя Клеър Кюран, която оглавява групата за помощ Survivors of Suicide, която работи със фамилията на един от студентите в Кеймбридж. " Това не са всички доказани случаи, само че всеки от тях включва фамилии и общности, които се нуждаят от пространство, време и персонален живот, с цел да се оправят със загубата ".

Представители на университета обявиха, че ще усилят бюджета за предварителна защита на самоубийствата с към 10%. По думите им спомагателните средства ще бъдат употребявани за редуциране на времето за очакване и за образование на нов екип от консултанти, които да " разрешат ранното идентифициране на студенти в неволя ". С спомагателните средства ще се заплати и за по-интензивно образование на членовете на университетския личен състав за различаване на студенти в риск.

Смъртните случаи разпалиха още веднъж спор в елитния кампус за това какво би трябвало да направи учебното заведение, с цел да предотврати самоубийствата.

Бен Далиц, който оглавява студентския съюз в Кеймбридж, съобщи, че университетът е бил помолен от Министерството на образованието да сътвори политика за предварителна защита на самоубийствата до края на 2021 година Далиц, който е взел участие в разискванията на новата политика, съобщи, че " висшето управление на университета се е огънало под натиска " на ръководителите на обособените колежи на Кеймбридж да не организират новата политика толкоз пламенно.

Сега, сподели Далиц, студентският съюз приканва за " в действителност сериозен развой на преразглеждане ", който " ще изисква бистрота и храброст да се прегледа всяко деяние на институцията и да се види какво е направено и дали нищо не е могло да бъде направено по-добре ".

От 2018 година до 2021 година в Кеймбридж е имало три доказани случая на самоубийство и един смъртен случай, при който е имало подозрение за самоубийство, съгласно данни, предоставени от университета. Все повече студенти се обръщат за помощ.

" Потвърдено е от университетите в Обединеното кралство, че за избран интервал от време след пандемията от ковид се следи растеж измежду броя на студентите, които употребяват услуги за консултиране и психологична поддръжка ", споделя Върго.

--------------------------------------------------------------------

Кора Енгелбрехт, „ Ню Йорк Таймс ”

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР