Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) организира Кръгла маса

...
Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) организира Кръгла маса
Коментари Харесай

УниБИТ с Кръгла маса по случай 120 години дипломатически отношения между САЩ и България

Университетът по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ) провежда Кръгла маса във връзка 120-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред Съединени американски щати и България на 3 юли от 11:00 часа в зала „ Тържествена “, оповестява висшето образователно заведение.

 

Партньори на УниБИТ за този конгрес са Държавният културен институт към Министъра на външните работи на Република България, Държавна организация „ Архиви “ и Българска национална телевизия.

 

Академично слово на тематика „ 120 година България – Съединени американски щати “ ще изнесе доцент доктор Християн Атанасов.  Кратки изявления по тематиката на Кръглата маса ще създадат доцент доктор Михаил Груев, ръководител на Държавна организация „ Архиви “, Снежана Йовева, шеф на Държавния културен институт към министъра на външните работи и Даниел Парушев, ръководител на Националното посланичество на студентските препоръки. 

 

Официални предложения за събитието са изпратени до Румен Радев, президент на Република България, Росен Желязков, ръководител на Народното събрание, Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България, Николай Денков, министър-председател на Република България, Мария Габриел, зам. министър-председател и министър на външните работи на Република България, както и до министрите на образованието и науката, на защитата, на вътрешните работи и на културата. Организираният български бизнес ще бъде показан от Кирил Домусчиев, ръководител на КРИБ, от Васил Велев, ръководител на АИКБ и отИван Михайлов, ръководител на Американската комерсиална камара в България. Поканени са ректори на висши учебни заведения, общественици, публицисти, представители на разнообразни вероизповедания, както и посланиците на Съединени американски щати, Франция, Германия,  Обединено кралство, на Белгия, Турция,  Израел и на Представителството на Европейската комисия в България. Сред поканените е и Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София.

 

Кръглата маса ще бъде открита от проф. д.н. Ирена Петева, ректор на УниБИТ, а водещ на събитието ще бъде проф. д.ик.н. Стоян Денчев, ръководител на Съвета на настоятелите. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР