Университета по библиотекознание информационни технологии дари на обновената библиотека в

...
Университета по библиотекознание информационни технологии дари на обновената библиотека в
Коментари Харесай

Наш университет дари книги на български културен център в Северна Македония


Университета по библиотекознание осведомителни технологии подари на обновената библиотека в Българския културно-информационен център (БКИЦ) вестник „ За буквите – О писменехь “, както и книги. За това оповестиха от университета. Целта на българските учени и преподаватели е дружно с техните македонски сътрудници да споделят общите си открития, очаквания и визии за бъдещето.

В делегация от УниБИТ - София беше проф. доктор Христина Богова, декан на Факултет по библиотекознание и културно завещание, проф. доктор Боряна Бужашка, шеф на Центъра за проучване на българите в чужбина и проф. д. филол. н. Ваня Добрева, началник на катедра „ Култура, историческо завещание и туризъм “. Всички те взе присъединяване в откриването на новата постройка на Българския културно-информационен център в Скопие.

„ Придобиването на независима постройка, дом на българската просвета, ще способства за разговора сред българския и македонския народ, ще ускори доближаването и превъзмогването на разграничителните линии. Културата има тази специфичност “, уточни проф. Христина Богова, да задвижва механизмите на взаимоотношенията и да спомага за обмена на креативен хрумвания и нововъведения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР